Вести

Ђурић: Срби са КиМ највише верују Александру Вучићу

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас у Лепосавићу да Срби са Косова и Метохије, најснажније подржавају и највише верују председничком кандидату Александру Вучићу.

Излазећи на изборе за председника Србије и дајући подршку Вучићу имамо обавезу да дамо снажан импулс борби за опстанак наших институција, стварању предуслова у читавој Србији да Србија може да настави да помаже Србе на Косову и Метохији онако како је то до сада чинила, рекао је Ђурић на покрајинском одбору СНС за КиМ.

“Оно што је такође велики политички капацитет нашег председничког кандидата, то не треба да заборавимо, је што је Александар Вучић поштован и уважен, не само од Срба, Горанаца и оних који се осећају делом Републике Србије на Косову и Метохији, Александар Вучић је као саговорник уважен и препознат од свих и у региону и много шире од тога,”- истакао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да Вучићев спољнополитички капацитет, капацитет да разговара са људима који другачије мисле, између осталог и о питању Косова и Метохије, значиће много у будућности у борби за опстанак и очување наших права и интереса на Косову и Метохији.

“Срби са Косова и Метохије, као што добро знате, најснажније подржавају и највише верују нашем председничком кандидату Александру Вучићу, због свега онога што је урадио и због начина на који се борио за Србе на Косову и Метохији, али ми треба да сваком нашем члану и сваком грађанину пренесемо да ће од једног дана - 2. априла зависити многе године,”- упозорио је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да сви они који воле Србију, сви они који виде Косово и Метохију као део Србије, као део наших националних и државних интереса, треба да изађу на изборе 2. априла.

“Александар Вучић је једини кандидат који је у стању да донесе резултат на пољу економије и на пољу очувања међународног положаја Србије и њених институција, а ми овде на Косову и Метохији најбоље знамо да, од снаге читаве Србије, њеног угледа, њене економске, политичке и ако хоћете војне моћи, зависи и наша безбедност, безбедност свих наших људи који живе на КиМ и због тога је наша обавеза и одговорност 2. априла можда и већа него у другим деловима Србије,”- рекао је он.

“Хтео сам да вам кажем да су ови избори, без обзира што су ово председнички, не и парламентарни избори, али ово јесу пресудни избори за будућност Србије по много чему и од једног дана, 2. априла зависиће у Србији сасвим сигурно многе године,”- истакао је Ђурић.

“Цела Србија је поносна на то што је СНС на парламентарним изборима овде остварила резултат од 69,7 одсто, али управо због тога и због тежине и значаја овог простора, људи који живе на овом подручју неопходно је да наша странка управо овде покаже и организациону и политичку и људску енергију,”- рекао је он.

“Чули сте поруку нашег председника везано за то шта је очекивани резултат, то је лествица коју морамо да достигнемо и зато преосталих 10 дана предизборне кампање морамо даноноћно да радимо и сигуран сам да ћемо, ако тако будемо учинили, имати поново резултат због којег можемо да кажемо да је СНС на КиМ један од најагилнијих и најборбенијих делова СНС,”- рекао је Ђурић.

 

 

 

извор: Танјуг