Вести

Ђурић: Србија ће наставити да доследно подржава политику једне Кине

Ток политичког и техничког дијалога Београда и Приштине били су тема данашњег сусрета директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.

Ђурић је кинеску амбасадорку детаљно упознао са током политичког и техничког дијалога Београда и Приштине.

Ђурић  је захвалио Кини на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и због сталне искрене и пријатељске помоћи нашој земљи на међународном плану.

Како се наводи, Ђурић је нагласио да ће Србија наставити да доследно подржава политику једне Кине.

"Србија и Кина деле визију света који би почивао на принципу заједнице за будућност човечанства и мирољубивој коегзистенцији и сарадњи држава и народа", изјавио је Ђурић.

Додао је да су челично пријатељство Србије и Кине, као и срдачни односи председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, изванредан основ за даљу изградњу обострано корисне политичке, економске и културне сарадње.

Захвалио је амбасадорки на њеном личном доприносу учвршћивању веза Србије и Кине и несебичном залагању да се Србији на сваки начин помогне у суочавању са изазовима епидемије корона вируса.

Ђурић је изразио задовољство због брзог напретка радова на изградњи новог Културног центра НР Кине у Београду, и додао да је уверен да ће то бити место продуктивног додира српске и кинеске културе.

 

 

 

Извор: Танјуг