Вести

Ђурић: Србија ће се старати о будућности и безбедности Срба на КиМ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да има све више потврда да иза убиства једног од лидера косовских Срба Оливера Ивановића стоје косовски председник Хашим Тачи и председник косовске скупштине Кадри Весељи и садашње власти у Приштини.

"Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна", навео је Ђурић.

Ђурић је истакао да "Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем", јер ће се држава Србија на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности.

"Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога с Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима. Приштинске претње су право лице њихове политике. Дуге цеви, притисци, антицивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика - политика прошлости", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао да ће насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих својих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

"Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима", закључио је Ђурић.

 

Паника и нервоза албанских политичара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да паника и нервоза албанских политичара због изношења информација везаних за убиство Оливера Ивановића показују њихов страх од могућности да буде обелодањено још сазнања о овом злочину, која говоре о директној умешаности Приштине.

Ђурић је то рекао након што је председник привремених косовских институција Хашим Тачи данас изјавио да иза убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића стоји Милан Радоичић, као и да је истрага наводно показала да је Београд наручилац убиства, а министар правде Абелард Тахири Радојичића оптужио за извршиоца а председника Србије Александра Вучића као наручиоца тог убиства.

"То говори о одговорности оних који су овај злочин желели да припишу Србији, сакрију крваве трагове, и чак искористе монструозни злочин за напад на Србе и Србију", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг