Вести

Ђурић: Србија је решена и опредељена да ствари решава дијалогом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић борави у Вашингтону где је разговарао са америчким званичницима. Срео се са замеником помоћника државног секретара Метјуом Палмером и америчким сенаторима и конгресменима.

Ђурић је рекао да је Србија решена и опредељена да ствари решава дијалогом.

"У условима у којима је Приштина наметнула антицивилизацијске таксе, ми хоћемо да чујемо шта све може да се уради да би те таксе биле оборене и хоћемо да видимо после усвајања приштинске платформе против дијалога какав је план и каква је идеја великих сила за наставак деловања у смислу проналажења мирног решења", рекао је Ђурић.

За нас је од кључног значаја да сачувамо мир и сигурност грађана на терену, да се не дозволи било коме да узурпира права Срба, да гази њихова економска политичка права, каже Ђурић.

Према његовим речима, веома је значајно да се не ослањамо на то да сви унапред знају нашу аргументацију.

"Потребно је да разговарамо са људима на кључним адресама. Ја сам разговарао и са Палмером и са људима у Конгресу, са људима из Сената, са жељом да их упознам са нашом ситуацијом", рекао је Ђурић.

Наводи да је у тим разговорима могао да чује решеност и опредељеност за наставак и дијалога и проналажење компромисног решења.

"Ја сам исказао нашу жељу да буде учињено још и више како би се Приштина натерала да одустане од антицивилизацијских такси и још важније да се одврати од евентуално даљих дестабилишућих корака", указао је Ђурић.

"Ми бринемо о безбедности наших људи и наше земље и покуцаћемо на свака врата у свету на која можемо да покуцамо, да бисмо спречили даље проблеме и даљу дестабилизацију", рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију и додао да је веома важно да се наши аргументи чују довољно далеко.

 

 

Извор: РТС