Вести

Ђурић: Србија остаје посвећена очувању мира и стабилности у региону

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Марко Ђурић састао се са шефом Мисије ОЕБС у Србији амбасадором Јаном Братуом.

Током састанка истакнута је одлична дугогодишња сарадња Србије и Мисије ОЕБС и разговарано је о заједничким плановима.

Министар Ђурић рекао је да је Србија захвална на помоћи и подршци коју Мисија већ дуги низ година пружа у спровођењу реформи у областима које су од суштинског значаја за даљи напредак наше земље, посебно на пољу евроинтеграција. 

Оценио је да су реформе континуиран процес, као и да је нова Влада Србије у потпуности посвећена јачању својих капацитета и спровођењу политика које ће довести до општег напретка наше земље.

Говорећи о актуелним политичким дешавањима, министар Ђурић указао је да је један од највећих изазова за Србију ситуација на Косову и Метохији, истакавши да нема напретка у нормализацији односа, као и да су Срби који тамо живе свакодневно изложени разним притисцима, дискриминацији и провокацијама.

Министар Ђурић нагласио је да Србија остаје посвећена очувању мира и стабилности у региону, као и да у наредном периоду жели да снажи своја партнерства и пријатељске односе са земљама широм света.

Саговорници су истакли да је досадашња сарадња Србије и Мисије донела врло видљиве резултате и добробити за цело друштво, те указали на обострану посвећеност заједничком раду у будућем периоду.

 

 

 

Извор: Танјуг