Вести

Ђурић: Српска напредна странка ујединила Србију

Након деценија подељености на политичкој сцени Српска напредна странка успела је да уједини Србију, да оствари боље резултате у економији и самоуверенијем одлучивању на међународној арени - и то захваљујући томе што је стала иза својих речи, рекао је данас потпредседник СНС Марко Ђурић.

Ђурић је младим суграђанима у општини Звездара поручио да се на предстојећим изборима не одлучује само о судбини Београда, већ о судбини Србије јер је Београд, према његовим речима, највећи политички, културни, духовни и економски центар нашег народа.

"Зато је битно како ће Београдом да се управља и на који начин ће да се развија", нагласио је потпредседник СНС и додао да је "страховито важно" да се настави са политиком окупљања и уједињавања.

Како је навео, за четири године приметна је "убедљива и значајна" промена у граду која трасира пут многим стварима на ширем плану.

"Знамо да је задуженост смањена за више од пола милијарде евра, што је уједно и сведочанство колико је недомаћински управљано Београдом за време оних који се сада поново кандидују", казао је Ђурић.

Он је додао да СНС на овим изборима има чиме да се похвали, а да то није само сређивање улица, решавање комуналних проблема и почетак изградње Београда на води.

"То је и чињеница да наша странка на изборе излази са најкомпетентнијом и најбољом листом, на којој су професори и декани, људи који су доказани у свим сферама културе и уметности, а пре свега - људи чистих руку", рекао је он.

Такође, додао је да је СНС листа на којој је највећи број младих људи, а да су истовремено и најистакнутији суграђани део те странке, која је, како каже - спој младости и искуства.

Коментаришући носиоце других листа за изборе, Ђурић је оценио да су листе Ђиласа, Шапића, Шутановца и Јеремића већ потрошене, да су њихови носиоци у моралном смислу "компромитовани", као и да су, како додаје, показали свој однос према јавној ствари.

"Цео Београд прелепљен је плакатима јахача апокалипсе - Ђиласом, Шапићем, Шутановцем...који су економски разарали земљу и скоро је уништили у економском и политичком смислу", закључио је Ђурић.

 

 

 

 

извор: Танјуг