Вести

Ђурић: Српски и јеврејски народ веже историјска блискост

У данашњем куртоазном сусрету са амбасадором Државе Израел Јахелом Виланом, министар спољних послова у Влади Републике Србије Марко Ђурић пренео је посвећеност наше земље наставку унапређења дугогодишњих односа са Израелом.

Захваливши на постављању Израела по питању усвајања Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација прошле седмице, министар Ђурић је навео да српски и јеврејски народ кроз историју веже истинска блискост.

У циљу јачања међусобног разумевања и заједничког сагледавања могућности за развој сарадње у областима од обостраног интереса, министар Ђурић је указао да је Србија спремна да ради на одржавању динамике билатералног политичког дијалога на различитим нивоима.

Поред констатације о политичком аспекту односа, шеф српске дипломатије издвојио је економију као изузетно перспективну област, која већ годинама бележи узлазни тренд захваљујући сталном расту трговинске размене и значајном присуству израелских инвеститора у нашој земљи.

Уз забринутост у вези са актуелном ситуацијом у том делу света, министар Ђурић је изразио и наду да ће се ратни сукоб окончати у најкраћем року, поновивши том приликом став Србије која је, Заједничком изјавом са још 16 држава потписница, апеловала на хитно ослобађање талаца и њихов безбедан повратак породицама.

 

 

 

Извор: Танјуг