Вести

Ђурић: Судбински дан, гласајте за Српску листу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас Србе на КиМ да изађу на парламентарне изборе и подрже Српску листу јер, како је истакао, једино та листа гарантује опстанак српског народа на КиМ, очување институција Србије и спречавање формирања такозване војске Косова.

"Овај јун је судбински и важно је да сви изађемо. Најбољи одговор на све провокације које се могу дешавати у току дана, на све претње и изазове јесте што је могуће већи одзив, да пробудимо онај наш српски инат, баш када покушавају да нас обесхарбре, да нас спрече да не изађемо, да ми изађемо у што је могуће већем броју, да се изборимо за своје интересе и да Србија и Српска листа победе", рекао је Ђурић.

Како је напоменуо, само снажним и великим одзивом на покрајинске изборе српски народ у покрајини може да заштити органску везу између српских институција и српског народа на КиМ.

"И једино Српска листа може да очува нераскидиву везу између српских институција и српског народа и српске државе, као и присуство Србије на КиМ", истакао је Ђурић.

Он је поновио да једино Српска листа може да спречи формирање такозване Војске Косова на подручју јужне српске покрајине, наводећи да сматра да је веома важно да Београд има што је могуће видљивије присуство у политичком систему КиМ.

Важно је, каже Ђурић, да српски политички представници делују кроз један политички субјект, јер само тако могу да штите своје интересе, истичући да је зато данашњи дан један од судбинских и судбоносних дана.

 

Данас је држава Србија на KиМ - Српска листа

Српски народ је увек знао да изабере, а данас треба да буде и вредан и изађе на биралишта и да подржавајући Српску листу подржи останак у истој држави са Србијом, останак у институцијама Србије и да задржи присуство Србије на Kосову и Метохији, изјавио је данас директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић.

"Наредних пар сати јесте пресудно за политичку будућност српског народа на KиМ. Зато је неопходно да сви наши људи искористе своје право гласа да гласају за Српску листу, јер једино Српска листа може да осигура наставак везе Срба на KиМ са Србијом”, рекао је Ђурић новинарима у Kосовској Митровици.

Он каже да би сваки други сценарио значио кидање тих веза, заузимање политичких позиција резервисаних за Србе од људи који су инструментализовани и потпуно у функцији Приштине, оцењујући да би то био јако велики ударац за будућност српског народа на KиМ.

"Зато је неопходно да урадимо оно што можемо, да покажемо пре свега да волимо своје комшије, своје сународнике и суграђане и нас саме овде на KиМ, јер се о нашој будућности ради, да изађемо у што је могуће већем броју и да сами гласајући за Српску листу одлучимо о томе да желимо наставак веза са Србијом”, подвукао је Ђурић.

Директор Kанцеларије за KиМ упозорава да албански политичари, сеператисти рачунају на то да Срби неће бити дисциплиновани и ажурни као што умеју.

"Покажимо да смо и ми организовани, дисциплиновани и самосвесни и да знамо да је наш једини прави интерес да будемо јединствени уз своју државу Србију, Српску листу”, истакао је он.

Према Ђурићевим речима, на Kосову и Метохији данас је једина политичка партија држава Србија, а држава Србија на KиМ - Српска листа.Ђурић је позвао Србе са KиМ да изађу у што већем броју на биралишта и да је подрже.

 

 

извор: Танјуг