Вести

Ђурић: Тражићу заштиту суда због клевета Јовановића

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић изјавио је да ће поводом увреда и клевета које је на његов рачун изнео председник ДСС Милош Јовановић затражити заштиту од суда.

Ђурић каже и да једва чека да се одазове евентуалном позиву на сведочење по тужби коју је Јовановић против њега поднео, али како каже, "нисам сигуран да ће он бити толико нестрпљив да се одазове када добије судски позив у вези са претњама и клеветама које је изнео на мој рачун".

Ђурић наводи да је у прошлости у интересу заштите плурализма мишљења, чак и када вас неко вређа и клевеће пред милионским телевизијским аудиторијумом, прешао преко низа најбруталнијих лажи и претњи које је на његов рачун изрекао Јовановић, али да је у светлу нових догађаја принуђен да ту одлуку преиспита.

"Због свега што је изрекао на мој рачун могу да га правно гоним по више основа, и за разлику од Јовановића, који правосуђе злоупотребљава како би правио медијски циркус, ја ћу заштиту од суда затражити зато што сам искрено забринут за права и слободе грађана Србије и мени драгих и блиских људи који не мисле као фалангисти Милоша Јовановића", навео је Ђурић.

Ђурић је подсетио да му је Јовановић у емисији "Упитник" на Радио-телевизији Србије 12. јуна прошле године поручио да ће ме стићи "такав рачун за издају" да "неће бити довољно бандера", односно да га је тиме назвао издајником, а затим запретио вешањем.

"Будући да су вешала постала заштитни знак неких екстремних снага у српској опозицији, и да је Јовановићева порука била интонирана као претња да ће ме обесити или он лично или неко близак њему и његовој политичкој опцији, мораћу да тражим заштиту од правосуђа како би насилницима било поручено да не могу никоме некажњено да прете смрћу", навео је Ђурић.

Ђурић подсећа и да је Јовановић у истој емисији рекао да би требало позвати РОСУ, јер "очигледно Марко Ђурић клечи само пред шиптарским терористима и то је једино изгледа што може да га реши".

"Мислим да је важно да суд утврди да ли је Јовановић у дослуху са РОСУ, односно специјалним албанским полицијским јединицама под контролом најозлаглошенијих терориста у Приштини, и да ли оне раде на његов позив", навео је Ђурић.

Ђурић даље додаје да га је Јовановић поново у емисији "Упитник", 19. фебруара ове године, назвао "велеиздајником", "пајтосом Рамуша Харадинаја" и "подводачем".

"Будући да нисам ништа од тога, мораћу да затражим да Јовановић покуша да ове квалификације докаже пред судом", објашњава Ђурић.

Према његовим речима, Јовановић је достојан изданак некадашње лоповско-тајкунске власти која је Србију и у економском и у политичком смислу довела на колена.

"Та политика је банкротирала, али нису банкротирали ни Јовановић ни његови некадашњи и садашњи политички сарадници - напротив, они су постали богатији у време када је Србија сиромашила, и показали су да не презају ни од чега како би повратили изгубљене привилегије", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг