Вести

Ђурић: Удар на председника у циљу слабљења позиције Србије

Функционер Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас да иза учесталих медијских напада на председника Србије Александра Вучића стоји покушај да се ослаби позиција Србије.

"Иста медијско-политичка-тајкунска хоботница која је разарала ову земљу до 2012. године сада покушава, блатећи председника Србије, да ослаби позицију Србије", рекао је Ђурић.

Он каже да је један "пипак хоботнице" Курир и Александар Родић, а други Таблоид и Миша Бркић.

"Потпуно је јасно да иза покушаја криминализације легитимних предстравника институција, који су добили поверење грађана, стоји иста мафијашко- тајкунска хоботница која је до 2012. године разарала Србију. Има и оних са стране којима не одговара да у Србији постоји политичка стабилност, да постоје јаке и снажне институције", нагласио је Ђурић.

Како каже, велики је новац у игри, те да се поједини таблоиди баве рекеташким пословима, али да Вучић није хтео да им плати ни динар.

"Мислим да је овде то на делу. Вучић није човек кога неко може да уцени и ови напади су делом последица тога што се он не да уценити", нагласио је Ђурић.

Појединци су, наставља он, умислили да могу "на тај начин да удаве Србију", али истиче да ће се СНС и председник Србије Александар Вучић борити да владају институције које су грађани изабрали.

На делу је, додаје, покушај дестабилизације Србије, јер многима не одговара што Србија сама одлучује о својој унутрашњој и спољној политици.

 

Избори важни, да спречимо формирање "косовске војске"

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да су избори у покрајини важни за опстанак инситуција Србије и Срба на КиМ.

"Само ако буде довољно представника Срба у парламенту у Приштини, моћи ћемо да спречимо формирање тзв. косовске војске", рекао је Ђурић.

Додаје да је Српска листа основана и подржана од стране Србије са циљем да српски представници имају глас у покрајинским институцијама, док Албанци на КиМ су кандидовали своје политичке представнике Срба.

"Грађани се одлучују између представника које им је предложила њихова држава Србија и оних које најдиректније предлажу Тачи, Харадинај, Весељи и људи са другог краја политичког спектра којима је Приштина неупоредиво ближа", рекао је Ђурић.

Говорећи о Александру Јаблановићу, Ђурић је рекао да га је срамота као Србина што и међу нашим људима има оних који се продају за новац и различите интересе.

"Али, највећи део људи на КиМ који су остали и издржали муке у ових 20 година, то су поносни борци за своје породице, земљу и своју будућност на том простору", рекао је Ђурић.

Ђурић је назначио и да уз државу Србију на КиМ нису само људи српске националности, православци, већ и Горанци, доста Бошњака, Рома...

"Готово сви неалбанци су далеко ближи, по осећању и опредељењу, Београду него Приштини, иако су 17 година под приштинском чизмом, а ми као држава се трудимо да подједнако водимо рачуна о свима њима", рекао је Ђурић и позвао их све да подрже Српску листу.

 

 

 

 

извор: Танјуг