Вести

Ђурић: Ухапшен Микић због предизборног материјала СНС

Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић потврдио је јутрос да је Градимир Микић, градоначелник Ранилуга, општине са већинским српским становништвом на Косову, ухапшен, а потом и пуштен, само зато што је у свом возилу имао 1.000 предизборних плаката са ликом премијера Александра Вучића.

Ђурић је прецизирао да је Микић ухапшен синоћ, а да је пуштен јутрос уз кривичну пријаву, а оптужен је за распиривање националне и верске нетрпељивости.

"Он је ухапшен и заплењен му је аутомобил, само зато што је имао хиљаду плаката са сликом Александра Вучића са предизборним материјалом СНС, а он је оптужен за изазивање расне, националне и верске нетолеранције", прецизирао је Ђурић.

Он је додао да је то брутална репресија над Србима на КиМ, и да су то урадили зато што знају да, на изборима који долазе, Александар Вучић ужива подршку грађана српске националности на КиМ.

"Очекујемо више од 70 одсто подршке Срба на КиМ, што њима не одговара и оваквом репресијом и прогоном Срба покушавају то да спрече", рекао је Ђурић.

Микић је јутрос пуштен, а против њега је тужилаштво у Гњилану поднело кривичну пријаву за изазивање расне, верске и националне нетолеранције.

"То представља бруталну репресију над Србима на КиМ", рекао је Ђурић и додао да су са Микићем представници Канцеларије за КиМ.

Како каже Срби су јединствени и супротставиће се заједно оваквим облицима правног насиља.

 

 

 

извор: Танјуг