Вести

Ђурић: Улагање у образовање је улагање у будућност

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић поручио је, на свечаности Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду да је улагање у образовање улагање у будућност и да зато Град Нови Сад сваке године улаже новац из буџета и у студентске стипендије.

У  оквиру свечаности, закључени су уговори са новом генерацијом стипендиста Фонда и додељене захвалнице институцијама изван Универзитета које су подржале рад Фонда у школској 2023/2024. години, међу којима је и Град Нови Сад.

Ђурић је истакао да је задовољство помагати најбољим студентима и сматра да је то најпродуктивније улагање које гарантује просперитет и на послетку, како је рекао, бољу будућност града и наше државе, саопштено је из Града Новог Сада.

"Град Нови Сад је годинама партнер Универзитету у Новом Саду у стипендирању даровитих студената и младих научника. Више од десет година континуирано донирамо средства Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду", истакао је Ђурић.

Ђурић је навео да су почели са пет стипендија у износу од 14.000 динара, као и то да су данас дошли до 20 стипендија у износу од 22.000 динара.

Поручио је да ће и у будуће наставити да повећавају, како број, тако и износ стипендије.

"Трудимо се да наши млади заиста имају најбоље могуће услове за образовање", закључио је градоначелник.

Одлуком о финансијској подршци Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду за школску 2023/2024. годину, Град Нови Сад је обезбедио стипендирање двадесет студената у износу од 22.000 динара месечно по студенту.

Укупна средства која су планирана за стипендије на основу Уговора о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и Града Новог Сада износе 5, 28 милиона динара.

Присутнима су се обратили и ректор Универзитета у Новом Саду професор др Дејан Мадић, председник Савета Фонда за стипендирање професор др Борис Поповић, као и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Бранко Маркоски.

Такође, њима су се обратили и представници компаније НИС а.д, компаније ДДОР Нови Сад и ЈКП "Информатика" који су као и Град Нови Сад, такође добили Захвалницу.

 

 

 

Извор: Танјуг