Вести

Ђурић: Значајна подршка Кипра националним интересима Србије

Министар спољних послова Марко Ђурић састао се са амбасадором Кипра у Србији Андреасом Фотијуом, приликом чега су потврђени традиционално добри и пријатељски односи две државе и два народа.

Наводећи да се Србија свом својом снагом борила против усвајања Предлога резолуције о Сребреници, министар Ђурић захвалио је на уздржаном ставу који је Кипар имао приликом гласања о том предлогу на Генералној скупштини Уједињених нација.

Истакао је и да Србија изузетно цени принципијелни став Кипра по питањима од националног интереса за нашу земљу.

Говорећи о традиционално добрим односима и дубоким коренима поверења, који вежу две државе и два народа, саговорници су поновили јасне ставове својих земаља у вези са поштовањем територијалног интегритета и суверенитета Србије и Кипра.

Mинистар Ђурић нагласио je да Србија неће заборавити ко су јој били пријатељи у једним од најтежих тренутака у њеној модерној историји, те указао да је потребно додатно унапредити сарадњу две државе у свим областима.

Саговорници су се сагласили да ће економско и привредно интензивирање сарадње допринети бржем и јачем развоју и даљем просперитету обе државе.

Ђурић и Фотију су истакли наду да ће ускоро доћи и до реализације узајамних званичних посета на министарском нивоу.

 

 

 

 

Извор: Танјуг