Вести

ДС и СРС удружени у хајци против напредњака

Ђиласу то не смета, не смета му ни чињеница што је Немања Шаровић  био запослен у општини Земун, са тадашњом влашћу је склопио уговор о привременим и повременим пословима и опет за веома кратко време на име плата подигао бруто 1.079.210 динара при чему се скоро уопште није појављивао у општини Земун, што је он данас на конференцији за штампу и сам потврдио. Значи, то је човек који није долазио на посао, који се тамо појављивао само да би подигао плату и вероватно толико је пута био колико је морао да подигне плату са неке благајне, узео нових милион динара и наставио да пљачка грађане Србије. То не смета властима, не смета ДС-у, као што ни радикалима не смета чињеница да на пример неки други имају склопљен уговор о јавним набавкама и са Драганом Ђиласом и са Шапером па ћу вам прочитати. На пример, ово је из Службеног гласника где Градска управа града Београда, дакле Драган Ђилас даје обавештење о додели уговора за јавну набавку на основу писаног позива итд., фирма господина Шапера склапа уговор о изради прес клипинга у вредности од 2.595.528 динара, директно сарађују два функционера у власти, дирекно сарађују о  трошку грађана Србије. Међутим то не смета СРС, радикали ово не помињу, зато што раде дирекно са ДС и неће да нападну свог новог шефа Драгана Ђиласа. Такође сличан уговор има Републичка агенција за телекомуникације са фирмом од Шапера у вредности од око 2.890.000 динара. Наравно сви износи су, у то време је важило да су мале набавке до 2.900.000 динара и све набавке су биле до те цифре да не би морали да се расписују тендер, али ово вам кажем као додатну информацију. Такође, постоје и два уговора са Телекомом Србије сличних износа.

Хоћу да кажем - радикалима очигледно не смета сарадња и узимање новца што се тиче буџетских корисника који су из редова ДС и не смета им Драган Ђилас који користи своја предузећа, своје фирме или положај у граду да омогући другим фирмама да се богате на наш рачун. Колика је дубока та сарадња и колико је прожета у системским јединицама види се чак и у скупштини. Ми смо на основу Закона о доступности јавних информација поднели захтев Скупштини Србије, јадан од наших посланика, да се изда потврда о износу примања Немање Шаровића по основу дневница, плата у том периоду. Нама секретар скупштине Вељко Одаловић, социјалиста, каже - обавештавамо вас да ова служба није овлашћена да даје потврду о личним примањима другим лицима, осим лицу које тражи потврду о сопственим примањима на лични захтев. То значи да они хоће да кажу да су информације о примањима народних посланика постале јавна тајна или се то ради о неким народним посланицима који су у последње време, чије су странке прешле да бране режим како то сад ради свим снагама СРС. Очигледно се ради о необоривим доказима од уласка у управне одборе до оваквих ствари које имамо да је СРС постала резервна странка режима и то је један од разлога због чега режим се још мало комотно осећа мислећи да је обезбедио неку већину која ће га изгурати још неку недељу. Наравно да то не може да се догоди, чак и ови бесмислени напади на Александра Вучића које Немања Шаровић свакодневно пласира и нико жив у Србији не зна због чега су, јер буквално ни у чему нису утемељени, неће моћи дуго да траје ова власт ДС. Ова власт ДС је досадила грађанима Србије који од њих трпе огромну економску штету свакога дана и сваки дан ова власт грађане Србије све више кошта. Грађани Србије хоће промене, те промене могу да добију само ванредним праламентарним изборима и џаба им све ове комбинације и подршке радикала и свих осталих. Народ Србије победиће ову власт на наредним изборима, а за добробит грађана Србије добро је да ти избори буду расписани што пре. Изволите ако имате неких питања!

Новинар: Ако можете прво да кажете да ли господин Вучић стварно ради у фирми „Профајлер тим“, а друго шта знате о новчаним трансферима из општина Земун и Вождовац?
Небојша Стефановић: Господин Вучић не ради у фирму „Профајлер тим“. Он је некада радио и то пре него што је СНС имала власт у било којој од ове две општине. Али управо сам вам објаснио због чега је цела хајка покренута. Није проблем њима било шта друго него им је проблем што ће ДС да изгуби изборе и ДС је сада активирала Немању Шаровића и своју СРС да почне са бесмисленим нападима. Значи, ово што они говоре нема никакве веза са памећу, то је потпуно бесмислено.

Новинар: Значи ви тврдите да ништа није тачно?!
Небојша Стефановић: Апсолуно од овога ништа није тачно. „Профајлер тим“ је имао уговоре са ове две општине, али они су за свој посао склапали уговор, ту постоји документација.
Новинар: Чиме се бави та фирма?
Небојша Стефановић: Не знам тачно да вам каже, претпостављам  различитим медијским услугама, али шта је проблем?! Проблем је што не смета њима када то раде Ђилас и Шапер, режимске агенције и када узимају неупоредиво већи новац заједно са радикалима који узимају и огромне плате у управним одборима јавних предузећа у Београду, него им смета зато што СНС треба да их победи на изборима. И данас имате на питање новинара  Немањи Шаровићу да ли је узимао плату али се није појављивао, он каже- да, знате, ја сам морао од нечега да живим. То вам одсликава однос који СРС има према грађанима Србије. Њих интересује да живе на рачун грађана Србије, не интересује их како и да ли ће нешто да ураде за тај новац. То није битно, само је битно да новац узму и то је проблем који имамо данас у Србији.

Новинар: Дакле, поново ћу се вратити на исто питање. Кажете да фирма има уговор са те две општине, али...
Небојша Стефановић:  Значи, Александар Вучић је радио у тој фирми пре него што је она имале те уговоре и примао тамо плату пре него што је фирма закључила било какав уговор са овим двема општинама. Значи, бесмислена је теза да су ти уговори направљени због њега и потпуно нетачна наравно, него је ово искоришћено,  јер ови из власти, из ДС више не знају шта ће, не могу да објасне како су склопили нову коалицију са СРС, покушавају да беже од тога, чак сте имали и изјаве њихових функционера када се није знало да ли ће Млађан Динкић поднети оставку или ће се ићи на расправу у скупштини, они су рекли да ће доћи у скупштину и да ће гласати и подржати предлог режима, предлог Владе за смену министра. То вам говори да је та коалиција врло чврста и да је направљена да продужи опстанак ове власти још неку недељу или још неки дан, али то има неће успети, јер је више грађанима Србије мука од овог ужаса, од ове владе и мислим да ти ванредни парламентрани избори које очекујемо што пре морају бити једини спас за Србију.
Ако је то све, хвала вам!