Вести

ДС покушава да нам нашкоди

Па, да ли је Земун одрешио кесу?
Нетачна је и тврдња да ће додатна примања добити 30 одборника, чланова ових комисија. Истина је да ниједан одборник општине Земун, у новом сазиву, за свој рад на седницама Скупштине и у комисијама није добио ни динара накнаде, нити су у буџету за ове намене предвиђена средства. Толико о томе што се тиче неистина које ДС пласира и о потрошњи буџета општине Земун.

Због чега вас нападају, ако сте тек три месеца на челу ове општине?
Њима смета добар рад садашњег руководства и добре реакције грађана на на наш рад. То је проблем ДС-а пошто они ни у једној општини нису постигли овако добре резултате, а поготово не за овако кратко време. Од када је СНС, са својим коалиционим партнерима, дошла на власт у општини Земун, ова општина је постала кућа њених грађана. Врата ове општине су отворена за све грађане. Основали смо Канцеларију за пријем грађана где грађани могу да изнесу своје проблеме којих их муче, а и предлоге како и у којем правцу Земун треба да се развија. То боли челнике ДС-а, па покушавају празним причама да нам нашкоде, али грађани знају шта је истина.

Који су тренутно пројекти у општини Земун?
Првим даном ступања СНС-а на власт у Земуну, ми смо укинули све кафанске презентације. Понашамо се домаћински и не разбацујемо новац грађана ове општине како то тврде у ДС-у. Увели смо и то да је председник општине почео да прима грађане. Сваког петка у својим канцеларијама примам грађане и саслушам њихове предлоге, примедбе и похвале. Нова власт је обновила водовод у Угриновцима, а за око десетак школа прикупила је новац за обнову њихових фасада. Основали смо и Канцеларију за младе јер желимо да се посветимо у великој мери тој популацији. Хоћемо да омладину склонимо са улица и да их привучемо да се баве спортом. Желимо да размишљају позитивно и да их одвучемо од порока.

Да ли постоји још нешто чим се бавите?
Наравно, и то грађани виде. Покренули смо реконструкцију великог Трга у Земуну, испред полицијске станице. Ту ће бити један велики градски Трг. На њему ће бити и модерна покретна пијаца која ће моћи да се уклони за 30 минута. Урадићемо и велику фонтану, урадили смо пројекат за све фасаде зграда на том Тргу. Планирамо да у потпуности очистимо Земун, да га умијемо и да он добије неки нови сјај. Земун ћемо отворити за домаће и стране туристе, који ће желети да дођу и да уживају у лепотама Земуна.

Шта је са запошљавањем људи?
У наредном периоду формираћемо и Канцеларију за сарадњу са привредом, како бисмо могли да сагледамо проблеме и путеве привреде. Привредници са наше општине ће у сарадњи са својом општином моћи да дођу и до свих релевантних података који су потребни за њихово пословање. Самим развојем привреде отвориће се потреба за новим радним местима. То значи и квалитетнији живот за све грађане Земуна.

Грађани су задовољни

Да ли сматрате да је то успех, јер сте у великој мери испунили обећање дато пред изборе?
На основу овога шта сам вам рекао, видите и сами да идемо крупним корацима ка остварењу онога што смо и обећали. Овај напредак биће и у осталим општинама када СНС дође на власт. Ово је пример како власт треба да се опходи према својим грађанима. Темељном анализом проблема и правим вођењем принципијелне политике, СНС ће у најскорије време преузети власт у Београду, али и на нивоу Србије. Прошло је три месеца од када смо на власти и приметне су крупне промене, на задовољство свих наших суграђана.

Аутор: ПРЕДРАГ JЕРЕМИЋ