Вести

Гашић: Непопуларни потези су дугорочно исправни

КРУШЕВАЦ – Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да ће се одлучни потези Владе који су у овом тренутку непопуларни показати као једино исправни у дугорочном смислу.

„Своју нову функцију не схватам као привилегију јер је то време политичка прошлост, очекује ме већи и ангажованији рад за Крушевац и Србију како би са новим државним тимом направили помак и закорачили у бољи живот“, рекао је Гашић новинарима у Крушевцу.

Он је истакао да ће као што је на месту градоначелника уложио све своје могућности, време и напор у циљу бољег живота грађана, то урадити и на функцији министра.

„На једној од конференција за новинаре рекао сам да ће Крушевац добити министра – и то време је дошло, после 25 година изборили смо се за то“, рекао је Гашић.

Додао је и да ће искористити све расположиве законске могућности и надлежности како би се Крушевац и даље развијао и био у првa четири града Србије.

Овом приликом представио је и план рада новог руководства који ће бити изабрано у среду најављујући инфраструктурне радове, заврштак атлетске стазе, четири траке према Брусу, а један од циљева је и да Крушевац постане универзитетски град.

Као стратешке фирме за Крушевац, Гашић је поменуо 14. октобар за који је приоритетни задатак проналазак стратешког партнера. Објавио је и да је Трајал корпорација добила статус предузећа у реструктурирању додајући да је хемијска индустрија „Жупа“ обновила производњу.

Гашић је оставку на место градоначелника Крушевца поднео прошле недеље јер је предложен за министра одбране, а њу ће у среду разматрати одборници на седници скупштине града када ће бити изабрано и ново градско рукoводство.