Вести

Гашић обишао Команду Ратног ваздухопловства и ПВО

Министар одбране Владе Републике Србије Братислав Гашић обишао је Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну.

Обиласку је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

Током састанка са најодговорнијим старешинама Ратног ваздухопловства и ПВО, командант генерал-потпуковник Душко Жарковић представио је министру Гашићу организацију, размештај јединица и најбитније задатке тог вида Војске Србије.

Министар Гашић рекао је да је РВ и ПВО кључни део снажног одбрамбеног система наше земље и да је поносан што његови припадници одговорно и професионално извршавају задатке контроле и заштите суверенитета ваздушног простора Србије.

Министар Гашић нагласио је да је континуирано опремање РВ и ПВО савременим ваздухопловима, системима ПВО и радарима пут ка даљем јачању овог вида Војске Србије.

"Набавком ракетних система за противваздухопловна дејства ФК-3 и Панцир, хеликоптера Ми-35 и Х-145, радара великог домета ГМ400, даљински пилотираних ваздухоплова, знатно је ојачана борбена готовост РВ и ПВО. Државно руководство и Министарство одбране наставиће да пружају подршку даљем опремању савременим средствима како би одговорили свим изазовима по питању контроле и заштите нашег ваздушног простора. Наша земља се развија, економски јача и можемо више новца издвојити за нашу одбрану. Свакако је од велике важности да Ратно ваздухопловство буде ојачано и новим авионима, јер само јако Ратно ваздухопловство и јака Војска Србија гарант су мира и безбедности свих нас", рекао је министар Гашић.

Министар Гашић истакао је да ће у наредном периоду један од приоритета бити брига о људима и да ће се даље радити на унапређивању материјалног положаја припадника Војске Србије.

После данашњег састанка у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО, министру Гашићу презентована је заштитна летачка опрема и заштитна опрема техничког особља.

 

 

 

Извор: Танјуг