Вести

Гашић: Остварени значајни резултати на сузбијању ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић обишао је на Палићу припаднике МУП-а ангажоване на сузбијању ирегуларних миграција и поручио да ће полиција уз ангажовање свих капацитета истрајно спроводити акцију док тај проблем не буде решен и док и последњи кријумчар људи не буде ухапшен.

Министар Гашић је рекао да се акција на северу земље континуирано спроводи већ месец дана, да су остварени значајни резултати, али да то није довољно и да ће полиција на овом подручју, али и на југоистоку Србије, остати све док и последњи ланац кријумчара не буде разбијен и ирегуларне миграције сузбијене. Акције на северу и југоистоку Србије биће настављене истим интензитетом и у наредном периоду, а у наредним данима биће формиран и штаб код Прешева.

Припадници Министарства унутрашњих послова, како је истакао министар Гашић, максимално су посвећени очувању сигурности наших грађана и неће дозволити да кријумчарске групе на било који начин подривају њихову безбедност.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се у Београду са савезном министарком унутрашњих послова Савезне Републике Немачке Ненси Фезер са којом је разговарао о сузбијању ирегуларних миграција на западно-балканској рути, као и о борби против криминала у вези са кријумчарењем људи и заштити граница.

 

 

 

Извор: Танјуг