Вести

Гашић посетио компанију "Јумко" у Врању

Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић посетио је компанију "Јумко" у Врању, где је обишао производне погоне и састао се са руководством ове фабрике.

Том приликом, генерални директор компаније  Бранислав Трајковић, захвалио је на подршци коју Министарство одбране пружа компанији Јумко и предочио досадашње резултате и планове пословања те фабрике. Током састанка са руководством било је речи и о будућој сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.

Гашић је указао на значај који компанија "Јумко" има за Врање и Пчињски округ и нагласио да својим радом и постигнутим резултатима подстиче да југ наше државе економски јача.

Гашић је истакао да ће државно руководство наставити да пружа подршку компанији, а да ће Министарство одбране и у будуће посветити посебну пажњу сарадњи са "Јумком".

"Захваљујући "Јумку" који израђује различите одевне предмете и опрему за припаднике Војске Србије, наши војници имају униформу дизајнирану у складу са највишим стандардима. Комплет заштитне балистичке опреме, заштитна и летачка опрема за пилоте, тактичка униформа за припаднике Одреда војне полиције специјалне намене "Кобре" само су део палете производа који се за припаднике наше војске израђује у овој компанији и уверен сам да ће се овај вид сарадње наставити и наредних година на обострано задовољство", рекао је Гашић.

Компанију Јумко заједно са министром Гашићем посетили су и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.

 

 

 

Извор: Танјуг