Вести

Гашић посетио ученике Основне школе "Стеван Дукић"

Поводом почетка школске године током које ће сваку школу у Републици Србији чувати припадници Министарства унутрашњих послова, министар унутрашњих послова Владе Републике Србије Братислав Гашић посетио је данас ученике Основне школе "Стеван Дукић" на Карабурми и Средње школе "Барајево" којима је поручио да су полицајци ту због њих, да их чувају и брину о њиховој безбедности.

"Уколико будете имали неки проблем, знајте да је школски полицајац ту да реагује и да буде особа од поверења вама и вашим наставницима и родитељима", рекао је министар Гашић који је свим ученицима пожелео срећан и безбедан почетак школске године.

Након интонирања химне Републике Србије у Средњој школи "Барајево", министар Гашић је средњошколцима поручио да воле своју земљу, поштују једни друге, негују пријатељство и чувају своје пријатеље.

Министар Гашић је основце позвао да буду активни у пројекту „Заједно и безбедно кроз детињство“ у којем ће, кроз радионице, научити да препознају насиље и како да се од њега заштите и коме да се обрате уколико до њега дође.

У оквиру овог пројекта који спроводе Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Министарство просвете Републике Србије, сутра на Ади Циганлији, од 10 до 17 часова, Министарство унутрашњих послова Републике Србије организоваће дружење са децом којој ће кроз едукативне радионице указати на основе безбедног понашања.

 

 

 

Извор: Танјуг