Вести

Гашић: Спремни смо да заштитимо националну безбедност

Година 2023. била је пуна изазова. Било је и за њега, чини се, и позитивних ствари, али и тешких дешавања кад је реч о ресору који води. Питали смо министра унутрашњих послова Братислава Гашића шта помисли кад се подвуче црта за одлазећу 2023 - "не поновила се" или "ово је само још једно искушење".

- Први осећај који имам када помислим на протеклу годину је огромна туга. Трагедије које су у мају све нас дубоко погодиле заувек су нас промениле и свакако, моја највећа жеља јесте да се више никада не понове. Са друге стране, 2023. је била година озбиљног развоја и напретка наше земље у многим областима, вредно радимо и градимо. Србија се економски неупоредиво брже развија. У Министарству унутрашњих послова поставили смо високе циљеве и много радили на осавремењивању, модернизацији и унапређењу рада и услова рада свих припадника МУП.

* Колико сте успели да остварите од оног што сте себи задали на крају 2022?

- Веома сам задовољан и поносан на све што смо постигли и урадили у МУП за само годину дана. Изградили смо много нових објеката, реновирали и обнављали оне већ постојеће, опремили наше припаднике, обезбедили нова возила различитих типова и намена, започели још нових пројеката. И имамо још пуно посла. Знам да можемо још више, још боље и још брже. Тако да су циљеви које смо поставили за наредну годину за степен виши него претходне.

* А шта је са приватним плановима и жељама? Јесте ли успели да их остварите?

- Човек је саткан од својих жеља и оне су наш мотив и подстрек да идемо напред. Важно ми је да сваки слободан тренутак проведем са породицом и док год смо здрави и заједно, моје најважније жеље су испуњене.

* Шта ћете пожелети себи и грађанима Србије у 2024?

- Свим грађанима Србије желим срећне и благодетне Новогодишње и Божићне празнике. Да им 2024. година буде испуњена добрим здрављем, срца љубављу, а душе вером и братољубљем. И да то буде година заједништва, разума, међусобног поверења и поштовања, јер само на таквим вредностима можемо градити сигурну будућност.

* И шта је ваша порука свима нама? Каква нас година чека, можемо ли мирно да спавамо?

- Наши грађани знају да у сваком тренутку држава Србија стоји иза њих. Да је одговорна политика коју води председник Александар Вучић усмерена на одбрану српског достојанства, владавине права, територијалног интегритета и суверенитета, економског просперитета. Да смо спремни и способни да заштитимо и сачувамо националну безбедност и националне интересе. Српска полиција је спремна, опремљена и одлучна да свим грађанима обезбеди мир и сигурност, како личну тако и сигурност њихове имовине. И, свакако, да свим грађанима Србије обезбеди миран и спокојан сан.

 

 

 

Извор: Курир