Вести

Гашић уручио 161 решење о запослењу за дипломиране студенте КПУ

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић уручио је 161 решење о сталном запослењу дипломираним самофинансирајућим студентима Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ), од којих су неки досад имали нерешен радно-правни статус у оквиру Министарства.

Гашић је истакао да је кроз доделу решења о сталном запослењу решен проблем који је трајао две деценије.

"Могу слободно да кажем да се преко ових људи преломила неусклађеност између статуса самофинансирајућих студената и одсуства законских решења, који тај статус не препознају када је у питању Криминалистичко-полицијски универзитет", навео је Гашић. 

Указао је да се као министар сусрео са многим законским ограничењима која му нису дозвољавала да се статус ових припадника реши одмах.

"Неправда која је овим људима нанета најбоље се види кроз пример припадника Министарства који је након дипломирања 2008. године, чекао пуних 11 година да започне рад у Министарству унутрашњих послова, односно 15 година да добије решење о сталном радном односу које ће му данас бити уручено ", рекао је Гашић. 

Према речима Гашића, несумњиво је да су припадници Министарства унутрашњих послова, који су добили решење о запослењу, на Криминалистичко-полицијској академији стекли образовање које је Министарству унутрашњих послова потребно.

"Чврсто сам одлучио да уз овлашћења којима располажем, вољу коју имам и стручност мојих сарадника који су ме подржали, нађемо начин да на овај вишедеценијски проблем ставимо тачку", објаснио је Гашић.

 

 

Извор: Танјуг