Вести

Гашић: Замрзао сам чланство у СНС јер хоћу да све буде по закону

"То је странка коју највише волим, иза мене је седам година прелепог рада у великој породици од 750.000 људи, али због свега овога, замрзао сам чланство у Председништву, желимо да све буде по закону", рекао је Гашић за ТВ Прва.

Како је бивши министар одбране рекао, велика му је част што може да служи земљи, али и да "помогне свом великом пријатељу премијеру и новоизабраном председнику Александру Вучићу". 

На питање како одговара на критике да није стручан за место шефа БИА и да је доведен по страначкој линији, Гашић каже да "компетенције произилазе из великог рада у претходним годинама". 

"Ти напади су непрекидни и то од оних који су исто чинили. Кажу, долази партијски човек, па зар нису то исто радили, па је после Саша Вукадиновић отишао код Пајтића у кампању. Што се нас тиче, резултати иза нас у министарству одбране, још од 2012. године када је министар био Вучић су јако добри и препознатљиви, а затекли смо запуштену војску у катастрофалном стању. Из тог великог рада долази компетентност", рекао је Гашић. 

Како каже, велико поверење Александра Вучића стекао је током "дугогодишње сарадње". 

"Прво у страначким односима, а после и као министар одбране у сарадњи са својим шефом, Вучићем као премијером. Заједно смо прошли кроз тешке поплаве, па кроз тешке реформе Војске Србије која је била запуштена. Кроз све то смо прошли и дошли до тога да имам велико поверење код Вучића", рекао је Гашић за ТВ Прва. 

Гашић каже да је "рано говорити о отварању досијеа" и да за то није довољна одлука само директора БИА, већ је потребан шири политички консензус, укључујући и председника и премијера. 

Нови шеф БИА је на питање о ситуацији на Косову и Македонији рекао и да је за њега и службу "интересантна свака ситуација која може да угрози безбедност у Србији". 

Такође, рекао је да је годинама уназад "у појединим безбедносним структурама било људи који нису волели своју земљу на прави начин". 

"ВБА је о томе писала у својим извештајима и постојао је број људи који су морали да напусте службу или буду процесуирани", рекао је Гашић. 

Гашић се на државну функцију враћа годину и по дана након смене са места министра одбране. 

"Искрено, као и тада, и сада се извињавам због тог геста. Али исти ти који сада причају о томе, погледајте шта су радили само у протеклих годину и по дана, од наступа на друштвеним мрежама, до Скупштине и вређања Маје Гојковић. То је све горе од онога због чега сам ја смењен", рекао је Гашић.