Вести

Глишић: Била би нам част да Ана Брнабић постане члан СНС

Поверење - Премијерка је добродошла, чланство странке одлучује ко ће се на којој функцији наћи и немам дилему да би Ани указали велико поверење јер је она безрезервна подршка председнику Александру Вучићу.

У редовима напредњака нема заштићених, а свако ко злоупотреби поверење странке може да очекује санкцију, без обзира на то да ли је локални, покрајински или највиши републички функционер, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

* Део опозиције позива на бојкот редовних парламентарних избора у марту следеће године. Да ли то може да утиче на излазност?

- Лично, волео бих да изађу на изборе јер би се тада видело колико их људи не желе и колико је мали степен подршке политици повратка у прошлост.

* А да ли би бојкот утицао на изборне резултате?

- Њихов евентуални бојкот неће имати никакав утицај на изборне резултате.

* Народна странка Вука Јеремића је већ донела одлуку о бојкоту, други из СЗС се још нису децидирано изјаснили. Постоје наводи да у СЗС има доста конфликта и неусаглашености, Ђилас је поставио 42 услова, а Небојша Зеленовић три... Како видите стање у СЗС?

- Важеће изборне услове су они донели и ми их нисмо мењали. Дакле, избори се већ одржавају по правилима која су они дефинисали док су били на власти. Ако имају још нешто да додају, нека кажу. Ми само нећемо да прихватимо Ђиласове бизнис услове јер Србија више неће да буде његова приватна држава. Што се тиче њихових унутрашњих глупирања, она ме уопште не занимају. Желим им срећан рад.

* У више наврата се говорило да ће доћи до чистке у СНС. Кад се то очекује?

- Странка свакодневно сагледава резултате људи који се у њено име налазе на одговорним местима. Кад год се утврди нечији пропуст, доносе се одлуке које подразумевају санкције.

* Да ли међу онима који руше углед странке има и високих функционера?

- Не правим разлику међу члановима странке. Локални, покрајински или републички функционери имају исте обавезе и одговорност, а то је да раде у интересу народа.

* Премијерка Ана Брнабић је најавила чланство у СНС. Да ли је добродошла у редове напредњака?

- Наравно да је добродошла! Била би нам част да буде наш члан.

* Чека ли је нека висока функција у странци?

- Чланство странке одлучује ко ће се на којој функцији у странци наћи и немам дилему да би Ани указали велико поверење јер је она безрезервна подршка Александру Вучићу, а то наши чланови највише цене.

 

Конгрес СНС

АКО ВУЧИЋ НЕ БУДЕ ЛИДЕР СНС, НЕЋУ НИЈЕДНУ ФУНКЦИЈУ У СТРАНЦИ

* Ближи се конгрес СНС, како теку припреме? Председник Вучић је најавио да се неће кандидовати за председника странке, шта мислите о томе?

- Ако се председник Вучић не кандидује за председника Српске напредне странке, ни Дарко Глишић се неће кандидовати ни на једну страначку функцију! Ако остане при овој одлуци, то ће бити једина одлука у којој га ја нећу подржати.

 

 

 

Извор: Курир