Вести

Глишић: Циљ појединих центара моћи је физичка елиминација председника

Физичка елиминација председника Србије је крајњи циљ оних који не могу да поднесу да наша држава иде напред, оцењује председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Говорећи о планираном атентату на председника Србије Александра Вучића, Глишић је рекао да је пре око годину дана изјавио да крајњи циљ појединих центара моћи јесте физичка елиминација председника Србије.

"Оно што сам могао да саберем и изанализирам јесте да је физичка елиминација крајњи циљ оних који не могу да поднесу да Србија иде напред, да је постала регионална сила и да на недељном нивоу бележи резултате који је подижу на све виши ниво. Медији из суседних земаља питају се зашто у Србији могу да се отварају фабрике, да се граде путеви и зидају болнице, да се напредује, а у њиховим државама тога нема. Тако је схваћено да њихови лидери продају маглу грађанима, и то већ више деценија", рекао је Глишић.

С тим у вези, напредак Србије схваћен је као напад на власт у државама региона. Глишић закључује да је јасно да је Вучић стога засметао онима који су сматрали да им је власт недодирљива.

Додаје да неке земље гаје и извозе криминал јер немају шта друго, док се Србија са мафијом брутално и одлучно обрачунала.

Оцењује да је Звицер само извођач радова, а да би се клан направио и да би функционисао, морала је да постоји потпора служби безбедности.

"Матрица им је била у Црној Гори, а тамо где су успели да метастазирају направили су велике проблеме. Звицерова намера, као и намера његовог налогодавца јесу да се физички елиминише председник Србије и у то нема дилеме. Налогодавац више то не може ни да сакрије, види му се на лицу", рекао је Глишић.

У Србији је јуче на девет бирачких места одржано поновљено гласање на референдуму о промени Устава у области правосуђа, а Глишић је рекао да се опозиција понадала да је са 40 одсто подршке за "НЕ", Вучић изгубио референдум, те да 60 одсто за "ДА" такође значи пораз.

"Ево, синоћ смо поражени са 80 одсто подршке промени Устава. Шалу на страну, то је тако када пред грађане уместо референдумског, поставите питање да ли су за или против председника Србије и када у јавности то питање дефинишете као питање подршке Вучићу и СНС-у. Добијете, дакле, резултат 80 одсто за и 20 одсто против", рекао је Глишић.

Подсећа да је странка пред референдум јасно изашла са својим ставом, кампање се нису водиле, а сматрано је да наше друштво треба да направи искорак по овом питању које би нам омогућило да идемо у корак са светом. Међутим, има оних који су резултате референдума од претходне недеље приписали себи као изборни резултат. Према тим резултатима, опозиција је победила са 40 одсто, а Вучић изгубио са 60 одсто.

"Баш зато су им грађани на ових девет бирачких места послали поруку – изашли су у већем броју и дали 80 одсто подршке одговору "ДА". Добили су одговор какав су заслужили и који осликава вољу грађана, барем када им преформулишете питање и референдум представите као питање за или против Вучића.

 

 

Извор: ТВ Пинк