Вести

Глишић: Европа је мерна јединица за непоштење и за глупост

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић говорио је, гостујући на телевизији Информер, о свим актуелним темама везаних за нашу земљу, а највише се осврнуо на тешку ситуацију везану за Косово и Метохију.

Глишић је истакао да су тренутно Срби најобесправљенији народ у Европи.

"Моја озлојеђеност према тој одлуци и отворена нетрпељивост према онима који су то урадили. Ја верујем у оно што ради државно руководство. У неравноправној борби покушавају да извуку оно што је најбоље за Србију. Ова резолуција о Сребреници треба да буде за десетак дана. Верујем да ће државно руководство наћи начин да нас заштити. Не смемо да одустајемо. Истина је да су данас Срби на КиМ најобесправљенији народ на кугли земаљској. На наше верске празнике вршени су напади на наше људе. Бадњак је порука мира", рекао је Глишић.

Глишић је говорио о лицемерству Европе која је својим двостурким стандардима изгубила сваки кредибилитет.

"Нисмо баш толики кретени. Кажите да хоћете да нас силујете, али немојте да нам дајете таква објашњења. Грчки посланици су гласали за то. Хвала им, далеко им лепа кућа. Да имају једино море на свету не бих више отишао тамо. Кад се одмакнемо од овог периода годину, две или пет, видећемо какво је то лицемерје. Данашња Европа је мерна јединица за непоштење и за глупост. Једино што је сигурно то је да оно што је договорено неће бити испуњено", рекао је Глишић.

Глишић сматра да у тренутној ситуацији у свету Србија треба да гледа своја посла и своје интересе, без обзира што наш народ воли у "свакој чорби да буде мирођија".

"Немамо ми тај луксуз да нас погине 50.000. Наш најважнији национални интерес је мир и економски напредак. Циљ је да подижемо услове живота овде. Ако смо економски јаки, онда ћемо бити и политички јаки. Политичким средствима ћемо се борити, па ћемо видети шта ће нам време донети. Ми ћемо и војно да јачамо. У њиховој глави, они јачају да би неког малтретирали. Али то није наша политика. Ми војно јачамо да ви нас не бисте малтретирали. Да нам не бисте рекли да је то неки нови милосрдни анђео и нешто добро за нас", навео је Глишић.

 

 

Извор: ТВ Информер