Вести

Глишић: Курти једини кривац за дешавања на КиМ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић говорио је, гостујући на телевизији Хепи, о трагичном догађају који се десио на Косову и Метохији. Трагедија која је задесила нашу земљу је огромна, живот су изгубили невини Срби бранећи своју земљу и домовину од окрутних окупатора који свакодневно годинама спроводе терор над Србима на северу Косова и Метохије. Глишић је истакао да је ово план на коме Курти ради од почетка његовог такозваног мандата у тим привременим институцијама, наравно уз подршку оних који на сво ово зло ћуте.

"Данас је тужан дан за Србију, дан жалости због догађаја који су се десили у којима су страдали људи. Сасвим је јасно да када дође до једне такве ситуације када се изгубе животи, ви долазите у ситуацију да добро анализирате поступке јединог одговорног за тај догађај, а то је Курти и да пробате да учините нешто да не дође до новог погрома и нових жртава. Очигледно је да је његов једини циљ и план да застраши становништво, да кроз убијање људи и проливање крви протера све Србе са севера Косова и Метохије. Жели да Косово и Метохију учини етнички чистим како би реализовао тај свој сулуди наум и једина ствар која је ненадокнадива је губитак живота, нажалост до тога је дошло. Мислим да нема дилеме да је он хтео да сваки покушај да се нађе решење и успостави мир упропасти, то што се десило је негова режија да минира све оно што би могло да доведе до тога да се доле успостави мир и да људи могу нормално да живе. Урадио је то што је урадио, људи су страдали и за Србију је то тежак тренутак. Од доласка на чело тих привремених институција, он на дневном нивоу смишља како да изазове и испровоцира нешто да доведе до овога што се десило, али није он ово сам радио, он јесте зао, али није толико паметан, имао је подршку оних који данас ћуте на све ово. Поставите само ситуацију да је све ово обрнуто, дигло би се све од Брисела па да свих европских центара моћи, сви би почели да прете Србији. Нико се од њих није огласио, мудро ћуте и тиме подстичу Куртија да осмисли нови инцидент, и да се то тако из месеца у месец понавља, како би застрашили становништво, очекујући да ће они да кажу "е добро овде више нема живота, ми ћемо отићи", то је једина њихова намера и циљ", рекао је Глишић.

"То су људи који су живели и читав свој живот провели доле на северу Косова и Метохије,  и на крају су стрељани од стране Куртијевих зликоваца, ово никако није требало да се деси. Али ово се није десило случајно, ово је све планирано, режирано, неко је имао за циљ да ово испровоцира, спреман да жртвује и све своје људе како би нас увео у ту кризу и да избије рат, додао је Глишић.

"Србија данас није она од пре 20 и кусур година, данашња Србија је и економски и војно и политички снажнија држава, али нисмо на дивљем Западу да ћемо тек тако да потежемо оружје и неодговорно поступамо и тиме угрожавамо животе људи. Жеља нашег руководства је да се за столом на миран начин разговара и пронађе решење, макар то били даноноћни разговори, нека падну и тешке речи, али дајте да људи не гину, то је наша снага. Лако бисмо ми то решили војно, али у тој акцији неко мора да погине, то није решење, чија ће мајка да остане без сина у тој акцији. Немогуће је ући у оружани конфликт, а да неко не погине, то је свима јасно", рекао је Гишић.

 

 

Извор: ТВ Хепи