Вести

Глишић: Људи не желе да гласају за мржњу, већ за људе и политику која даје резултате

На локалним изборима у Смедеревској Паланци, Српска напредна странка освојила је 66,4 одсто гласова, изјавио је данас председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић. Он је подсетио да су напредњаци и на недавним локалним изборима у још неколико градова победили, што, каже, јасно показује да људи не желе да гласају за мржњу, већ за људе који су нешто урадили и политику која даје резултате.

Глишић је рекао и да је изборе у Смедеревској Паланци обележила прљава кампања "оних који су у претходном периоду ту општину учинили најзадуженијом и најсиромашнијом".

"Прљава кампања нека остане онима који немају другу политику осим те, а листа СНС-а ће се трудити да учини живот људима лакшим и бољим", истакао је Глишић на конференцији за штампу.

Грађани су, каже он, двотрећинском подршком СНС-у показали да не желе да слушају "бесмислице, глупости и увреде", као и да не пролази "политика празних обећања".

"Обећања да ће падати златна киша само ако они добију поверење грађана. Та "тра ла ла политика" ништа добро није донела грађанима, већ само онима који су је спроводили и обогатили преко ноћи, а Србију уништили. Данас би да опет преваре грађане и примакну поново касама које су у свакој општини све пуније", рекао је Глишић.

Он је навео и да у СНС-у нема вечито заслужних и оних који живе од старе славе, већ само оних који могу да преузму терет обавеза и да постигну резултате.

 

Анализираћемо резултате наших министара

Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић каже да ће у наредним данима страначки органи разговарати и анализирати учинак својих министара и на основу тога донети одређене одлуке.

Глишић је новинарима, упитан о реконструкцији владе, рекао да за све функционере у СНС важи правило да имају резултате којима доказују да то место заслужују, било да је реч о председницима општина, градоначелницима, директорима јавних предузећа, министрима, посланицима...

"Сви морају да имају јасне резултате на местима на којима су у име СНС-а и ми анализирамо њихове учинке и доносимо мере и одлуке, а да ли ће то бити и са министрима видећемо у наредном периоду. Разговараћемо", изјавио је Глишић.

Према његовим речима, то је јасна разлика између СНС-а и других, јер, како каже, у СНС-у људи морају да бележе резултате, а чланска карта није улазница ни за једно место.

 

 

извор: Танјуг