Вести

Глишић: Одржан стабилан курс политике Србије

Првих 100 дана друге владе премијерке Ане Брнабић обележила је брига о здрављу грађана и пуна политичка и економска стабилност земље, оценио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Подсећајући да ова влада представља континуитет политике претходне, у сарадњи са председником Александром Вучићем, Глишић је рекао да је успешно одржан стабилан курс политике Србије.

Глишић истиче да је у нимало лаким околностима и под великим притиском због пандемије вируса корона, Влада Србије успела да одговори свим изазовима који су стављени пред њу и учини да је Србија данас прва по БДП-у и да је лидер када је у питању набавка вакцина и вакцинација грађана.

"Грађани могу да буду поносни на оно што је њихова влада урадила у претходном периоду, јер када једна мала Србија данас буде на првом или другом месту на свету по вакцинацији онда је потпуно јасно да је државно руководство учинило максимум напора, да је бринуло о грађанима и да се трудило да чува животе и здравље грађана", рекао је Глишић.

С друге стране, како је навео, вирус који је изазвао озбиљне економске проблеме у читавом свету, у Србији готово да се није осетио.

То је, како истиче, због вођења мудре политике Владе у сарадњи са председником Републике.

"Kонтинуитет бриге о сваком економском параметру довео је до тога да ни плате нису смањене, да су могли да се организују пакети помоћи привреди, пензионерима и другим грађанима и да буду реализовани", навео је Глишић.

Очекује да Влада Србије настави са започетим инфраструктурним пројектима и са даљим економским опоравком и развојем.

"Србија је данас чврсто економски стабилна земља коју ни један тако жесток удар као што је епидемија није уздрмао", наглашава Глишић.

Иако је Влада била преокупирана решавањем проблема које је изазвала пандемија вируса корона, Глишић је рекао да је једна од тема било и тражење решења за Kосово и Метохију.

"Kосово и Метохија је увек тема док се не нађе решење, које неће бити на штету српског народа, а не тражимо да буде ни на штету иједног другог народа", наводи Глишић.

И по питању јужне покрајине, Глишић оцењује да је вођена политика континуитета и подсећа на повлачења признања независности такозване државе Kосово за време мандата претходне Владе.

Паралелно је рађено и на евроинтеграцијама, али и на одржавању и унапређивању билатералних односа са светским партнерима, а Глишић је рекао да се то јасно види по свим спољно-политичким контактима које Србија и руководство државе имају.

"Да нисмо толико стабилни што се тиче спољне политике сасвим сигурно ова држава не би успела да обезбеди овај број вакцина за своје грађане, не би била држава која би била способна да сачува мир и стабилност, а сачували смо, ово свакако не би била држава која би могла успешно да се носи са проблемом Kосова и Метохије", рекао је Глишић.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке оценио је да у модерној историји Србија није имала бољи спољно - политички положај и то, како је рекао, захваљујући доброј и искреној политици према страним партнерима.

 

 

Извор: Танјуг