Вести

Глишић разговарао са градоначелником Ваљева

Министар за јавна улагања Владе Републике Србије Дарко Глишић током посете Колубарском округу одржао је радни састанак са градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем, директором Опште болнице Владимиром Пантелићем и представницима градске управе, а једна од тема састанка била је и покретање јавне набавке за одабир пројектанта за пројекат реконструкције и санације Опште болнице Ваљево.

"Пројекат реконструкције и доградње болнице у Ваљеву је кренуо неповратно ка фази реализације, јуче је расписан позив за израду техничке документације за прву фазу реконструкције и доградње Опште болнице Ваљево. Након тога следи расписивање тендера за избор извођача. Све ово захтева време, али у другој половини наредне године имаћемо конкретан датум почетка радова", рекао је министар Глишић.

Министар Глишић додао је да је битно што је пројекат почео са реализацијом.

"Задовољан сам и захвалан свима који су радили на овоме и што ћемо за годину и по дана бити део једног грандиозног пројекта за читав Колубарски округ, који ће бити на светском нивоу”, рекао је министар Глишић.

"План је да се комплекс болнице, који је грађен седамдесетих и осамдесетих година, комплетно реконструише и дограде неопходни објекти како би становници Ваљева имали на једном месту здравствени центар који испуњава највише стандарде у погледу пружања здравствене неге", истиче министар Глишић.

Министар Глишић је са градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем разговарао је и о другим пројектима пре свега о изградњи спортске хале како би се видели шта је све потребно да се уради, а да би се направили конкретни кораци у реализацији и овог пројекта.

Са представницима града Ваљева договорен је поновни састанак за септембар како би се конкретизовали планови за реализацију пројекта спортске хале, као и за пројекте реконструкције школа.

 

 

 

Извор: Танјуг