Вести

Глишић: СНС остварила апсолутни тријумф на изборима

Министар за јавна улагања у Влади Републике Србије и председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао је да је листа "Александар Вучић - Србија сутра" на изборима одржаним 2. јуна остварила убедљиву победу и тријумф.

Глишић је рекао да је, на основу гласова у свакој од 90 јединица локалне самоуправе, недвосмислено показано да грађани апсолутно подржавају оно што ради државно руководство и да дају подршку људима који се налазе у тиму председника Републике Србије Александра Вучића, како за председнике општина, тако и за градоначелнике и одборнике.

Додао је да је листа "Александар Вучић - Србија сутра" остварила победу у 14 градова.

"У 12 градова победа је апсолутна, у два града недостаје по један мандат за формирање већине, али ћемо је имати уласком у коалицију са другим листама", рекао је Глишић.

Када је реч о градским општинама, Глишић је рекао да је листа "Александар Вучић - Србија сутра" од 23 победила у 21, док је у две била другопласирана.

Додао је да ће на Врачару већина бити оформљена са коалиционим партнерима, али да ће листа окупљена око Српске напредне странке свуда, и тамо где има апсолутну већину, позвати све листе које су прешле цензус на разговор.

"На њима је да одлуче да ли желе да раде у интересу грађана, да ли желе да буду популисти, или попут Саве Манојловића или осталих демагога широм Србије, да млате празну сламу, да позивају на насиље", рекао је Глишић.

Говорећи о самим изборима, истакао је да је "све било чисто" и да приче о изборној крађи не одговарају реалности.

Сумирајући изборне резултате, Глишић је рекао да никада нису апсолутно задовољни, али да су захвални људима за подршку после толико година суочавања са свим проблемима и потребама грађана.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи