Вести

Глишић: Ускоро изградња научно-технолошког парка у Чачку

Министар за јавна улагања Владе Републике Србије Дарко Глишић изјавио је да ће ускоро почети да се гради још један научно-технолошки парк у Чачку.

Министар Глишић рекао је да је Србија напредовала у свим сегментима и да се очекује реализација разних пројеката из свих друштвених сфера, додајући да ће бити реконструкције и изградње стадиона, да се очекују и пројекти из области образовања и да су, поред већ започетих научно-технолошких паркова и кампуса, у плану још неки.

Министар Глишић рекао је да кампуси и научно-технолошки паркови треба да подигну стандард грађана Србије и омогуће научницима и студентима најбоље услове за рад.

Министар Глишић навео је да Србија остварује сарадњу са кредиторима и институцијама, додајући да је на савету за БДП Владе Србије анализирано на који начин може да се убрза напредак земље.

"У овом тренутку што се тиче овог министарства имамо отворених 49 градилишта. Трудимо се да на дневном нивоу пропратимо све што се дешава и да направимо што боље резултате", рекао је министар Глишић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи