Вести

Глишић: Важно је наставити међусобну сарадњу са РС

Састанак делегације министарстава Србије и делегације министарстава Републике Српске, која је у званичну посету српској престоници стигла поводом првог Свесрпског сабора "Један народ, један сабор - Србија и Српска", одржан је данас у Београду, када су поред осталог учесници поручили да у њиховим односима владају искрено пријатељство и добра сарадња.

Делегацију Србије су предводили министар за јавна улагања Дарко Глишић, министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и министар без портфеља задужен за унапређење недовољно развијених општина Србије Новица Тончев, а делегацију РС министар за саобраћај и везе Недељко Чубриловић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник.

Глишић је рекао да је важно наставити међусобну сарадњу, на добробит грађана Србије и Републике Српске.

Навео је да је на седници Владе Србије било речи о томе да прва званична посета свих њених чланова буде управо Република Српска, а да тек након тога могу да иду у друга службена путовања и посете.

"Биће ми част да, када ваше обавезе дозволе и када се договоримо, узвратимо посету и наставимо разговоре које ћемо овде започети", рекао је Глишић.

 

 

 

Извор: Танјуг