Вести

Глишић: Здравствени центар у Врању изграђен по највишим стандардима

Министар за јавна улагања Републике Србије Дарко Глишић одржао је радни састанак са председником општине Бујановац Арбером Пајазитијем и представницима општинске управе на којем су разматрани пројекти који су важни за развој ове општине.

Једна од тема састанка био је и проблем водоснабдевања на територији општине Бујановац. Том приликом је договорено да се направи дугорочан план развоја који обухвата и решење проблема водоснабдевања.

Глишић је након састанка обишао радове на првој фази реконструкције Стручне школе „Свети Сава” у Бујановцу и том приликом истакао да је у комплетну реконструкцију објекта укључујући фасаду, прозоре, врата, кров, подове и комплетне инсталатерске радове уложено више од 250 милиона динара.

Очекује нас и друга фаза радова која ће обухватити партерно уређење и реконструкцију помоћног објекта где се сада налази радионица, закључио је Глишић.

Министар Глишић посетио је и Врање где је обишао Гинеколошко – акушерско одељење које је реновирано у оквиру комплетне обнове Здравственог центра у Врању.

Комплетну реконструкцију Здравственог центра у Врању финансирало је Министарство за јавна улагања.

Том приликом Глишић је истакао да је овај пројекат од великог значаја, не само за Врање, већ и за цео Пчињски округ.

"Он је изграђен по највишим стандардима, што ће неизбежно подићи квалитет свих здравствених услуга овде у Врању. Објекат је грађевински завршен, добијена је пробна дозвола, а очекујемо да ће коначна употребна дозвола бити издата до краја септембра. Зграда ће бити опремљена у складу са стандардима које прописује Министарство здравља”, закључио је Глишић.

Након обиласка, министар Глишић одржао је радни састанак са градоначелником Врања др спец. Слободаном Миленковићем и представницима Градске управе Врања на којем је једна од тема била и решење проблема водоснабдевања на територији Врања.

 

 

 

Извор: Танјуг