Вести

Гојковић: Читаво друштво би требало да подржи председника Србије

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић изјавила је да информације које је МУП добио посредством Европола о плановима и припремама атентата на председника Александра Вучића представљају озбиљно и забрињавајуће упозорење о угрожавању безбедности председника, који је, како каже, постао главна мета криминалних група којима стоји на путу.

Гојковић у писаној изјави наводи да је било јасно да је Вучић, када је покренуо бескомпромисну борбу против организованог криминала, показујући одлучност да се обрачуна са том пошасти, створио опасне непријатеље који не презају ни од насилног сценарија у покушају да остваре своје интересе, изазову дестабилизацију и створе плодно тло за безакоње.

"Уверена сам да је и председник, када је објавио рат мафији, био свестан да то са собом носи велику опасност, али је и поред тога показао храброст, снагу и одлучност да истраје на том путу, свестан да само ако се ово зло заустави, Србија има шансу да даље напредује и развија се", навела је Гојковић.

Гојковић је позвала све надлежне институције на потпуну посвећеност и ангажовање на расветљавању чињеница, наводећи да верује у професионалност и опредељеност безбедносних служби да осујете такве намере и обезбеде сигурност и безбедност председника, а тиме заштите и државни поредак и спрече дестабилизацију земље.

"Ово је пресудан и важан тренутак у којем би читаво друштво требало јединствено да подржи председника Србије и заузме одлучан став да за мафију у нашој земљи нема места", закључила је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг