Вести

Гојковић: Ђилас користи Дан слободе медија да дели новинаре на подобне и неподобне

Бригу за слободу медија председник Странке слободе и правде Драган Ђилас најбоље је показао одбијајући да одговара на питања новинара, изјавила је потпредседница Владе и министар културе и информисања Маја Гојковић.

Осврћући се на саопштење Странке слободе и правде, поводом Светског дана слободе медија, Гојковић је истакла да је Драган Ђилас "ароганцију и грубост у опхођењу са јавношћу приликом сваког сучељавања са чињеницама показао претњама и презентерима вести и најављивањем тужбе".

"Они који неретко деле грађане Србије, сада користе Светски дан слободе медија да деле и новинаре на подобне и неподобне, на новинаре првог и другог реда, у покушају да их дискредитују", рекла је Гојковић.

Гојковић је додала да, за разлику од Ђиласа, чланови Владе и председник Србије Александар Вучић увек одговарају на сва питања медија, без обзира из ког медија долазе и без обзира на све неосноване оптужбе које су упућивали, а чињеница да никада није тужио ниједног новинара и ниједан медиј најбоље говори о његовом доприносу слободи медија и разумевању значаја њиховог рада.

"Још једном истичем да нико нема права да етикетира и дели новинаре, поготову не да њихову подобност одређује на основу редакције у којој раде, јер такав однос води ка урушавању једног од стубова демократског система чији су они носиоци", напоменула је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг