Вести

Гојковић: ДОС-овски кандидати желе дестабилизацију

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да се прибојава да ДОС-овски кандидати за председника Републике неће прихватиити вољу грађана Србије и да планирају да дестабилизују државу.

''Оно чега се прибојавам, то је да они планирају да дестабилизују ову државу и да не прихвате вољу грађана ако не буду гласали за њих већ за Вучића. То су показали спаљивањем парламента и не би ме чудило да припадници ДОС-а још једном покажу колико поштују институције ове државе'', рекла је Гојковић новинарима.

Она је поновила да је донела одлучну одлуку да направи паузу у парламенту до председничких избора, подсетивши да су припадници ДОС-а такве паузе правили четири пута.

''Добро сам одмерила шта кандидати за председника Србије желе од парламента. Четири посланика су јуче објавила своју кандидатуру. Замислите четири кандидата за председника србије, осам сати у директном преносу воде своју изборну кампању'', рекла је Гојковић.

Она је додала да ''ту ником није стало до парламента и очигледно је да им је стало до хаоса''.

 

Могерини ће пружити подршку Србији на путу ка

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас уочи посебне седнице парламента, на којој ће се посланицима обратити Федерика Могерини, да ће висока представница пружити подршку Србији ка пуноправном чланству ЕУ.

Гојковић је новинарима рекла да се посебна седница одржава на иницијативу Могеринијеве.

''Њена жеља је да се обрати парламенту и да пружи одређене поруке, претпостављам подршку Србији на путу ка пуноправном чланству ЕУ. Моја очекивања су да буду присутни посланици који то буду желели'', рекла је она.

Одговарајући на критике поводом одржавања посебне седнице, Гојковић је рекла да је ових дана суочена са ''гомилом глупости'' на које мора да одговара, наводећи да такве критике упућују посланици који иначе и не долазе на гласање.

То су, каже Гојковић, људи који припадају политичком корпусу који је своје велико поштовање према парламенту исказао паљењем.

''То су људи који су гласали из Солуна и Бодрума и лажирали резултате гласања. Њиховим члановима се судило, ја сам била адвокат на једном таквом процесу што их очигледно највише боли јер пуно тога знам како су се крали гласови некада из нама суседних држава'', рекла је Гојковић.

Додала је и да су се двојица потенцијалних кандидата за председника (Вук Јеремић и Саша Јанковић) обратили медијима у скупштини, усред, како они кажу, укидања демократије.

''То је гомила апсурда'', закључила је Гојковић.

 

 

извор: Танјуг