Вести

Гојковић: Фашистичко насиље припадника опозиције

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је данас осудила као "фашистичко насиље" јучерашњи покушај насилног уласка припадника опозиције у Скупштину града Београда.

"Јуче је читава Србија могла да види како изгледа политика Савеза за Србију и Бошка Обрадовића. Могло је да се види како Бошко Обрадовић и Драган Ђилас потпомогнути Јанком Веселиновићем и Борком Стефановићем покушавају насилно да уђу у скупштину Града Београда како би насилно преузели градску власт", рекла је Гојковић.

"Морам оштро да осудим овакво фашистичко насиље које се догодило преко пута Дома Народне скупштине", рекла је председница Скупштине, која је и висока званичница владајуће Српске напредне странке (СНС).

Она је оценила да лидери опозиционог Савеза за Србију (СзС) немају никакву политику и као алтернативу политици председника Србије Александра Вучића виде фашистичке нападе.

Гојковић је поставила и питање шта су испред Скупштине Града Београда радили посланици Народне скупштине који нису одборници градске скупштине, Бошко Обрадовић, Марија Јањушевић...

"Све оно јуче што су говорили као одбрану од оног фашистичког лудила пада у воду, јер никоме није јасно какве су то они захтеве желели да предају градоначелнику Београда, или су они били само коловође и спроводили своје добро знане идеје да све жене које се баве јавним послом треба дисциплиновати увредама, вређањем, батинама и омаловажавањем", рекла је председница Народне скупштине.

Она је додала да је јуче могла да се види суровост представника СзС према женама старијег доба, али и према оним женама које имају здравствене проблеме.

Такође је напоменула да поред ранијих напада на новинарке Пинка, упада у зграду РТС-а, од јуче им ни новинарка Прве телевизије није по мери.

"Обрадовић је јуче новинарки Прве телевизије изговарао опасне реченице ''Личиш ми на бота и личиш ми на некога ко је члан неке политичке странке''. Уочи Другог светског рата тако се ишло по окупираним градовима Европе, где су фашисти и нацисти оптуживали одређене људе да личе на некога, због чега су ти људи и страдали", рекла је Маја Гојковић.

Подсетила је и да се на друштвеним мрежама наводи да ће поред упада на телевизију Пинк који је најављен за сутра, бити и упада у Народну скупштину.

"Насиља испред и у овој згради неће бити, овде се бавимо демократијом и дипломатијом и Народна скупштина неће бити сигурна кућа за фашисте и насилнике", рекла је Маја Гојковић.

 

 

Извор: Танјуг