Вести

Гојковић: Најоштрије осуђујем насилни упад у Скупштину Србије

Председница Скупштине Србије, Маја Гојковић, осудила је упад у парламент и оценила да је намера инспиратора тог догађаја да изазову хаос и нереде.

"Најоштрије осуђујем насилни јучерашњи упад у Скупштину Србије. Слике дивљаштва које смо видели у Београду, као и блокирање кола хитне помоћи када се многи наши грађани боре са Kовидом-19 су недопустиве и ни на који начин не могу да допринесу очувању јавног здравља грађана", навела је Гојковић.

Гојковић додаје да, као неко ко је оболео од Kовида 19, зна колико је то тешка болест.

"Док они руше Београд, лекари и медицинске сестре боре се за животе људи, улажући последњи атом снаге и ризикујући чак и свој живот. Овај хулигански и безобзирни чин ни ја, као ни огромна већина грађана, не препознајемо као нешто што је у интересу Србије", навела је Гојковић.

Гојковић оцењује да инспиратори таквог вандализма показују да је њихова једина намера да изазову хаос и нереде, не презајући ни од тога да злоупотребе чак и овако тежак изазов.

"На позив председника Србије Александра Вучића на јединство у тешкој борби против вируса који погађа читав свет, подстрекачи оваквих насилних догађаја, у жељи да стекну јефтине политичке поене чак и у овој ситуацији, одговарају како једино умеју - мржњом, насиљем и изазивањем нереда", навела је Гојковић.

Гојковић је "све оне који желе да мимо воље грађана уђу у Скупштину" да се поверење грађана добија на изборима, а не насиљем на улици и упадом у Парламент.

"Србија је уређена држава и зато ће умети да заштити свој демократски поредак и институције, као и изражену вољу грађана на изборима, а сви они који су чинили насиље бити у складу са законом санкционисани".

 

 

 

Извор: Танјуг