Вести

Гојковић: Наш одговор на нападе и увреде су економски успеси

Чланица Председништва СНС Маја Гојковић каже да је Главни одбор странке на вечерашњој седници највише пажње посветио "нездравој атмосфери у друштву" коју, како је рекла, креира политичка групација Савез за Србију.

"Данас смо и овде и у парламенту оштро осудили понашање жељка Веселиновића који је пре неколико дана на друштвнеој мрежи брутално извређао премијерку Ану Брнабић и позвао грађане да присуствују силовању премијерке које ће он организовати", рекла је Гојковић обраћајући се новинарима након седнице. Како је навела, посебно забрињава ћутање јавности Србије на оно што се дешава.

"У тренутку кад Србија бележи одличне економске и политичке резултате, када је лидер у региону и може да се похвали економском и политичком стабилношћу, Савез за Србију покушава да направи хаос и промовише идеје напада на полицију, војску, вређање жена...", рекла је Гојковић.

Страшно је, каже, што "сви они који критикују Александара Вучића и љубоморни су на његове извранредне економске и политичке резултате, ћуте на морбидне алтернативе које се данас нуде Србији".

На седници је, додала је, критиковано понашање једног дела људи у странци који такође нису реаговали на "бруталне увреде и нападе" Веселиновића и Савеза за Србију и то, како је приметила, зарад своје себичности.

"Наш одговор на примитизивам и претње силовањем су економски успеси, да Александар Вучић који је започео реформе може да буде поносан да је Србија лидер у региону по смањеној незапослености, по директним страним инвестицијама, да је сви поштују за разлику од 2012. године, када је Меркелова гледала на сат и било јој досадно у присуству Бориса Тадића", навела је Гојковић.

Додала је да је Вучић имао "одличну посету Кини" и да ће за неколико дана разговарати с Путином у Русији, као и са француским председником Емануелом Макроном.

"Србија не жели да иде назад у муљ и блато, у ријалити какав нам спремају Ђилас и Веселиновић и сви они који подржавају ту политичку опцију", додала је Гојковић.

 

Сви за то да Вучић остане председник странке

Чланови Главног одбора СНС противе се повлачењу Александра Вучића са чела странке на ванредној скупштини, планираној за идућу годину, рекла је новинарима чланица Председништва СНС Маја Гојковић.

"Разговараћемо о свему. Сви чланови ГО који су се до мог обраћања јавили за реч се противе томе и сматрају да Вучић мора и треба да остане председник странке", рекла је Гојковић, која је изашла пред новинаре при крају седнице руководства СНС.

"Он има другу визију. Видећемо након конгреса како ће то изгледати, ја сам један од заговорника да Александар Вучић остане на челу странке", додала је. Казала је да је на седници договорено да се 21. октобра обележи 10 година странке у Краљеву где ће се Вучић обратити члановима са смерницма за будућност, као и да се почну припреме за ванредни конгрес странке 2019. године који, додала, треба да буде увод за редовне парламентарне изборе 2020. године. Дилема је, каже Гојковић, да ли да се прво иде на парламентарне изборе, па да се онда бира страначко руководство, или као што се и председник СНС залаже, да прво странка добије нову енергију за изборе 2020. године.

 

 

 

 

izvor: Tanjug