Вести

Гојковић: Наставићемо са подршком раду Црвеног крста Војводине

Поводом Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја, председница Покрајинске Владе Маја Гојковић примила је председника и секретара Црвеног крста Војводине Дејана Укропину и Бошка Митрашиновића.

На састанку одржаном у Покрајинској Влади Гојковић је информисана о активностима ЦКВ током Недеље Црвеног крста, као и о плановима те организације за наредни период.

Гојковић истакла је значај рада ове хуманитарне организације и људи који су посвећени овом послу важном за цело друштво.

Како је навела Гојковић, Покрајинска Влада ће и надаље наставити са континуираном подршком раду Црвеног крста Војводине.

“И ове године ће Покрајинска Влада финансирати одмор и опоравак 450 деце из социјално угрожених породица у одмаралиштима Црвеног крста Војводине. За седмодневни боравак деце, у неколико смена, издвојено је 10,5 милиона динара, а средства су усмерена Црвеном крсту Војводине“, нагласила је Гојковић.

Малишани ће том приликом имати и организоване радионице у оквиру Летње школе Црвеног крста, које ће држати млади волонтери. Теме радионица су, између осталог, промоција хуманих вредности, заштита од трговине људима, здравствено превентивне активности. Имаће прилику да науче и основе пружања прве помоћи и да се упознају са принципима и вредностима организације Црвеног крста.

Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина захвалио је на подршци Покрајинске Владе којом је омогућена реализација досадашњих пројеката, који обухватају, поред волонтерског рада, и подршку раду народних кухиња.

 

 

 

Извор: Танјуг