Вести

Гојковић: Не верујем у спонтани простаклук и увреде

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оценила је да увреде које долазе од дела опозиције служе да се у грађанима пробуди бес како би се изазвали немири у Србији и преузела власт на улици без избора.

"Није случајно што Сергеј (Трифуновић) псује, вређа. Не верујем у било какву спонтаност. Његова улога је да подстакне простаклук, бес и гнев не би ли било немира, напада на институције. То је мој лични утисак, да простаклук није случајна појава", рекла је Гојковић. Вероватно им је циљ, додaла је, да улица преузме улогу, јер не желе изборе.

Према њеним речима, бунт улице увек је био усмерен ка томе да се траже избори и у том смислу оценила да је актуелни протест "најчуднији", јер се, или не тражи ништа, или се стално смишља нешто ново.

"Луташ и не тражиш изборе. Стојим иза тога да желе да подстакну мржњу и агресију код дела грађана. Надам се да Србија не иде у том правцу и било би добро да коначно чујемо кључни захтев да се изађе на изборе, које иначе и не могу да бојкотују, јер их и не траже", рекла је Гојковић. Она је додала да се о изборима и не разговара због дела опозиције већ због тешких проблема са којима се суочава земља.

"Питање свих питања јесте однос Београда и Приштине и како наставити дијалог", рекла је Маја Гојковић. Она је коментарисала и бојкот парламента од појединих посланика рекавши да је све то једна "велика фарса" и да они заправо и не бојкотују парламент, него покушавају да направе "циркус".

"Има 15 посланика који никада нису ушли у салу, али зато дођу по плату и повремено отпутују негде", рекла је председница Скупштине Србије.

 

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк