Вести

Гојковић: Нема завере ћутања око владе

Маја Гојковић каже да око састава нове владе не постоји завера ћутања и да ће СНС након усвајања програма премијера размишљати о коалицијама.

Она је, гостујући у Кажипрсту Б92, рекла да председник СНС и будући премијер Александар Вучић јуче дао велики интервју Дојче велеу, у ком је доста тога рекао о саставу и раду будуће владе.

„Разумем медије који су нестрпљиви да се баве детаљима, али не треба заборавити и да су избори званично проглашени пре осам дана. Прављење владе је озбиљна ствар, а изјаве је олако давати. По мени, прво треба да се напише предлог како будућа влада треба да изгледа па да се онда пређе на оно што је медијима и јавности најзанимљивије, а то су коалиције и персонална решења“, рекла је Маја Гојковић. 

На питање како тумачи, када већ помиње Вучићев интервју Дојче велеу, његову изјаву да влада треба да буде као Бајерн, она каже да разуме шта је лидер СНС хтео да каже, јер је и сама живела у Немачкој. 

„Мислио је на тимски рад, велику посвећеност послу, велику уиграност тима који никада неће бити задовољан једним резултатом који ће славити не знам колико дана већ ће себи увек постављати нове циљеве и нове успехе“, истакла је Маја Гојковић. 

Према њеним речима, након седнице Председништва странке у суботу, 5. априла, на којој ће будући премијер представити план рада будуће владе, и након што се тај план усвоји знаће се да ли ће СНС и са ким правити постизборну коалицију. 

А на самој седници Председништва ће се, како је рекла, највише причати управо о програму који ће понудити будући премијер, а који неће одражавати само његов програм већ програм Српске напредне странке која је однела убедљиву победу на изборима. 

„Биће свакако разговора и о томе с ким би странка требало да иде у владу, можда и о личним решењима, али моје мишљење је да о томе треба да се прича када се заврше разговори са свим партнерима. А ко ће нам бити партнер зависиће од програма који се усвоји у суботу“, каже Маја Гојковић. 

Према њеним речима, жеља СНС је да направи владу широке коалиције, која би „скупила оно најбоље из Србије и у чијем раду би учествовао што већи број људи“. 

На питање да ли јој је то чудно пошто је СНС освојила убедљиву већину у парламенту, она каже да није јер је „СНС у маниру да не сматра да је мера успеха колико имате министарских места, него је мера колико ћемо променити Србију на боље, како смо обећали“. 

СНС може сама да направи владу, али партнери су потребни да би се направио консензус за реформе, које неће бити лаке, али које ће показати своје резултате. На крају, потребно је коначно да политичке странке сарађују, рекла је Маја Гојковић.