Вести

Гојковић: Обрадовић је прекинуо штрајк глађу

Председник Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић изјавила је да је уверена у то да је лидер Двери Бошко Обрадовић прекинуо штрајк глађу.

Гојковић је рекла да је Обрадовић од својих пријатеља добио синоћ кесу и да се потом повукао у скупштину.

"Убеђена сам да је прекинуо штрајк глађу. Није ми јасно зашто глуми да штрајкује глађу… Неко ко штрајкује глађу, штрајкује стално и не одлази на спавање и да једе", рекла је Гојковић.

Коментаришући његово понашање претходних дана, Гојковић је рекла да се нико до сада није понашао тако и да не разуме зашто тужилаштво не реагује на то.

"Велико је питање зашто тужилаштво не реагује. Тужилаштво је независни орган и зато апелујемо да реагују и не разумем зашто су се сакрили у мишју рупу", рекла је Гојковић.

Гојковић је рекла да разуме бунт и штрајк глађу посланика Александра Мартиновића и Сандре Божић и да им је циљ да пробуде савест тужилаштва.

Гојковић је упитала „кога представљају тужиоци и додала да не разуме чега су се уплашили па не реагују“.

Гојковић је рекла да Обрадовић сада после свега покушава да тиме што је сео на степениште анулира све што је урадио и представи себе као жртву.

Гојковић је рекла да он зна да не може да очекује подршку грађана и да зато примењује фашистичке методе.

„По мени је он починио кривично дело. Желим да тужиластсво што пре реагује, нека кажу да се ништа није десило опет је у реду, али најгоре је ово ћутање", рекла је Гојковић и додала да посланик не може да се позива на имунитет ако физички напада другог посланика.

Гојковић је рекла да је све то лоше режирана представа Обрадовића и Ђиласа јер су у јавности добили осуду свега онога што се десило пре два дана и да Обрадовић уместо насилника сада покушава да буде жртва.

Подржавамо наше посланике да истрајују а тужиластво мора да се обрати грађанима, рекла је Гојковић.

Упитана о тиме какву кампању за изборе очекује, Гојковић је рекла да ће кампања СНС бити фер и да ће та странка говорити плановима за будућност јер је циљ да Србија буде модерна и сигурна земља за грађане.

Гојковић је рекла да она то може да обећа, а шта ће друге странке радити, додала је- велики је знак питања.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва