Вести

Гојковић: Опозиција подржава насиље у нашем друштву

Опозиција окупљена под слоганом "Србија против насиља" је у три дана напала две жене на улицама. Потом се ово насиље наставило, па су тако нападнуте још две жене. Како је до овога дошло? Како се потпирује оваква атмосфера у друштву? Докле више са порукама мржње путем одређених медија? На ова питања одговорила је потпредседница Владе Републике Србије, министарка културе и чланица Представништва Српске напредне странке Маја Гојковић.

Гојковић је рекла да је Славицу Вујачић видела непосредно после напада.

"Она је добила два ударца у главу. Разбијена јој је глава. Данас јој је изузетно лоше. Очигледно има потрес мозга. Ја сам видела раскрвављену главу. Она је смогла снаге да дође у Српску напредну странку, јер је сматрала да је њена дужност да говори о томе шта се данас дешава у Србији захваљујући мушким активистима "Србије против насиља". Она је страдала у центру Београда, јер је имала на свом ранцу обележје Српске напредне странке. То је наше опредељење и ми подржавамо председника (Републике Србије) Александра Вучића. Ова атмосфера у друштву заиста никада није постојала. Одувек је постојало више политичких странака, али оваква мржња одређене групације до сада је незабележена. Нико се о овоме није огласио. За њихове медије то није никаква вест. Овде је на делу напад на чланице Српске напредне странке. Ипак, нисам очекивала да добијемо подршку од стране Драгана Ђиласа. Они за себе тврде да су елита. Бог зна како су отмени у односу на нас, а маске падну чим се деси нешто конкретно, они ћуте. Они очигледно подржавају насиље у нашем друштву", рекла је Гојковић.

Истакла је да опозиција нема никакве идеје осим да потпирује ту атмосферу у нашем друштву да је нормално напасти свакога ко није на њиховој страни.

"Свако ко подржава Србију у политици њеног напретка може бити нападнут. Тридесет и четири године сам у политици и не видим други начин комуникације са потенцијалним бирачима осим директног. То су радиле ове активисткиње. То је сасвим нормално и то ћемо наставити да радимо. Демократска странка је мени звонила на врата у Новом Саду. Ја сам отворила врата и они су стајали ту. Кад су ме препознали, они су одустали од комуникације са мном, али ја нисам била непријатна, нити сам их поливала водом, а камо ли да сам их тукла. Јелена Милосављевић и Славица Вујачић су симбол онога што се дешава у нашем друштву. Сви смо ми и Славица и Јелена и Анђела која је јуче нападнута", рекла је Гојковић.

 

 

 

 

Извор: Информер