Вести

Гојковић отворила трку из серије "Гран Фондо"

Председница Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводина Маја Гојковић отворила је у Новом Сада бициклистичку трку из серије "Гран Фондо" која је окупила 750 бициклиста из 40 земаља.

"Промоција бициклизма и афирмација здравог начина живота, уз велики број учесника, јасно указују на то да је Новом Саду и нашој земљи потребна оваква манифестација, коју организујемо први пут", навела је Гојковић.

Пожелевши учесницима добар пласман, Гојковић рекла је да је ово догађај који Нови Сад и Србију ставља на видљиво место на бициклистичкој мапи света.

Према њеним речима, вредност ове манифестације огледа се и у томе што је њен саставни део едукација рекреативаца, на теме здравог начина живота, здраве исхране и значаја боравка у природи.

Пројекат "Гран Фондо Нови Сад 2024", организује Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова. Амбасадори трке, дугачке 100 и 77 километара су Иван Басо, двоструки освајач "Giro d'Italia" и Вељко Стојнић који је први пут у историји нашег бициклизма завршио бициклистичку трку "Giro d'Italia".

Директор "Гран Фондо Нови Сад 2024" Иван Арпаш захвалио је Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци, истакавши да је реч о међународном бициклистичком догађају који је у календару Светске бициклистичке федерације Гран Фондо светске серије и има за циљ унапређење спортске рекреације, промоцију и подстицање бављења бициклизмом.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

 

 

Извор: Танјуг