Вести

Гојковић: Пајтић би требало да поднесе оставку

Члан Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић рекла је да премијер Војводине Бојан Пајтић више нема подршку грађана покрајине и да је његова оставка питање политичке културе.
 
"Политичка култура би наложила да неко ко више нема вољу грађана Војводине на својој страни да оставку и провери кредибилитет на самим изборима", казала је Маја Гојковић.
 
Упитана да ли очекује да Пајтић поднесе оставку, Гојковићева је навела да су питања за Пајтића да ли осећа нелагоду, да ли га је срамота да даље влада Војводином са тако ниским процентом подршке бирача од шест одсто и да ли помно прати коментаре и незадовољство  његових коалиционих партнера - Лиге социјалдемократа Војводине и Савеза војвођанских Мађара
 
"Питање је упућено Пајтићу да ли сматра да је у реду да он влада грађанима Војводине а да су грађани на изборима исказали жељу да се и власт у Војводини промени", навела је Гојковићева. 
 
Она је навела да је СНС опозициона странка у Скупштини Војводине и да јој није циљ да изазове политичку кризу. 
 
"Није нам приоритет да изазовемо полтичку кризу у Војводини и да изазивамо уопште расписивање избора", рекла је Гојковићева, која је и председница Скупштине Србије. 
 
Према њеним речима, Пајтић је читаву кампању водио тако што је позивао бираче и грађане Војводине да искажу своју политичку вољу и наметнуо референдумско изражавање воље грађана тиме што ће гласати за њега и његову Демократску странку или за СНС и Александра Вучића. 
 
"Грађани Војводине су се врло радо одазвали његовом позиву и убедљиво гласали за СНС и Вучића", казала је Маја Гојковић.