Вести

Гојковић: Скупштина Србије пример добре праксе

Народна скупштина остварила је висок ниво поверења грађана, изјавила је данас председница парламента Маја Гојковић коментаришући Глобални парламентарни извештај за 2017 годину и истакла да је та институција представљена као пример добре праксе у погледу отворености.

Гојковић је рекла да је почаствована одлуком да се Глобални парламентарни извештај за 2017. годину одржи на високом нивоу у присуству председнице Интерпарламентарне уније Габријеле Куевас Барон.

"Желим да изразим посебно задовољство као председница зато што је Народна скупштина препозната као пример добре парламентарне праксе у свету и што је глобални парламентарни извештај за 2017. позитивно оценио квалитет рада скупштине и посланика", рекла је Гојковић.

Гојковић је објаснила да је то резултат истраживања Интерпарламентарне уније и програма Уједињених нација.

"Народна скупштина остварила је висок ниво поверења грађана и посебно је похаваљена транспарентност и пракса јавних слушања у којима су укључени грађани, цивилни сектор. Похваљена је и за праксу одржавања седница одбора ван седишта Београда", рекла је Гојковић.

Гојковић је поручила да ће у наредном периоду Скупштина остати посвећена настојањима да се више приближи рад грађанима управо преко јавних слушања и одржавања седница ван Дома народне скупштине, с'обзиром да се такав рад показао као делотворан.

"Желимо да будемо пример добре праксе парламентима у свету али и другим институцијама у Србији", рекла је Гојковић.

 

 

Извор: Танјуг