Вести

Гојковић: Све спремно за церемонију полагања заклетве

Председница Народне скупштине Маја Гојковић изјавила је данас да је у Дому Народне скупштине све спремно за свечаност, на којој ће изабрани председник Александар Вучић сутра положити заклетву.

Она је додала да када сутра буде прочитала да је Вучић поднео оставку на место премијера Србије, почиње да тече рок од 30 дана за избор нове Владе Републике Србије.

"Увелико се воде разговори, неће се чекати ни потребних 30 дана, рокови ће бити врло кратки и сви очекујемо да Србија за отприлике 20 дана добије новог председника владе и нову Владу Републике Србије", нагласила је Гојковић.

Упитана да ли је све спремно за сутрашњу свечаност, Гојковић је рекла "наравно" истакавши да влада свечана атмосфера и да се сви са задовољством труде да тај дан буде "леп и упамћен у историји".

Поред посланика, свечаној церемонији полагања заклетве у парламенту присуствоваће припадници дипломатског кора и одлазећи председник Томислав Николић, као и гости из Републике Српске и представници српског правосуђа, истакла је Гојковић.

Коментаришући то што ће Вучић положити заклетву над Уставом и Мирослављевим јеванђељем - најстаријом српском књигом, али и књигом богослужења, Гојковић је рекла да то не треба повезивати и изразила запањеност коментарима људи који "мало знају, али су врло гласни да уносе гласине или се труде да покваре најсвечанији чин у једној држави".

"Мирослављево јеванђеље симболише много тога у историји Србије и српског народа јер је то књига која, не само да је 2005. године уписана у посебну УНЕСКО листу културне баштине која се односи на писана дела, него је и књига која симболише страдања, голготу и све оно што је српски народ прошао кроз своју историју", нагласила је Гојковић.

Она је додала да ће Вучић бити председник сваког грађанина Србије и да ради и радиће да грађани Србије буду окренути бољем животу и бољој будућности.

 

 

 

извор: Танјуг/РТС