Вести

Гојковић: Сви посланици да осуде претње Вучићу и Брнабић

Предсенца Скупштине Србије Маја Гојковић очекује да ће све посланичке групе данас осудити претње смрћу председнику државе Александру Вучићу и председници Владе Србије Ани Брнабић које је упутио посланик Двери Срђан Ного.

"Морамо да осудимо овакво понашање, али не као непримерено, јер је то сувише блага реч. Такође, одређени органи гоњења треба да размисле о томе и да виде да ли има елемената кривичног дела. Може да буде посланик колико год хоће, али ова претња је изречена јавно преко медија", рекла је Гојковић.

 

Недопустиво вређање жена, али нема поређења с претњама

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да је недопустиво вређање жена у парламенту, али да се мора осудити свако такво понашање, а не да се прави разлика између власти и опозиције.

Председница парламента такође указује да не треба правити паралелу између претње смрћу председнику државе Александру Вучићу и председници Владе Србије Ани Брнабић које је упутио посланик Срђан Ного и "увреда и непримерених речи" изречених на рачун Михајловићке и Чомићке.

Гојковић такође истиче да мора да се престане са прављењем разлике ако се увреди нека жена у парламенту која се бави политиком, а припада једном политичком блоку, у односу на увреде које добијају жене из реда посланика које подржавају рад Владе Србије. Тек онда када се солидаришемо имаћемо успеха да искоренимо овакве појаве", рекла је Гојковић.

Гојковић је додала да је министарка грађевине Зорана Михајловић морала да буде спремна на сваку врсту критике и да одговори ако је употребљена непримерена реч за њу као особу која представља Владу Србије.

"Посланик Војислав Шешељ, колико сам видела из медија, се непримерено понашао и узвратио на увреде и добацивања посланице Гордане Чомић. Видим да је у комуникацији са Зораном Михајловић употребио непримерену реч", рекла је Гојковић.

За Гордану Чомић каже да би волела да реагује једнако на сваку увреду жена, те и када председницу парламента вређају и "говоре гнусне речи".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва